Release 146-ra való frissítés utáni gyötrelmem

Gondoltam egy rövidebb cikkbe foglalom ezt ami történt velem, mert eddig ilyen még nem esett meg velem. Persze a release frissítések után mindig is voltak nehézségeim, de hogy ne tudjak bemenni 1 napig a játékba, még nem esett meg velem. A cikk nem a Bigpoint fikázására készült, ugyanis már most előre bocsátom, hogy én voltam a figyelmetlen. Mégis azonban a rendszertechnikai téma keretén belül érdemes értekezni róla, mert talán másoknak segíthet. Az egész rémálom akkor kezdődött amikor az Eszenciák sivataga event utolsó két órájában voltunk. Egyszer csak bejelentik, hogy karbantartás 30 percen belül… mondjuk annyira nem fájt a fejem emiatt, hiszen ahogy az eventhez tartozó cikkben is pedzegettem nagyon rossz volt a fő boss-ok drop aránya, így a teljes szett kitermelését úgyis kivitelezhetetlennek tartottam. A karbantartásoktól persze azt várnánk, hogy a hibákat kijavítják, s utána minden sokkal jobb lesz. Kissé logikátlan de karbantartások után 1-2 nappal még azok a dolgok is átmenetileg tönkre mennek, amelyek addig jól működtek, például PvP, klánok, csoportok és így tovább. Számomra elég bosszantó amikor a PvP nem megy, mert olyankor az egész játékot teljesen értelmetlennek tartom 🙁 Olyan ez mint amikor az ember rendelkezik egy PC-vel, de nincs hozzá Internet csatlakozása 😉 A PvP miatt írtam a szupportra…A levelezésünk az alábbiak szerint alakult:

2015. március 23. 9:20 Customer Care Team írta, <customercontactAT(KUKAC)bigpoint.com>:

Kedves Btamás!

Az illetékeseket már értesítettük a problémával kapcsolatban és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy azt a lehető legrövidebb idő alatt korrigálják, azonban egyes hibák javítása, azok komplexitása miatt hosszabb ideig is eltarthat, emiatt sajnos nem tudjuk megmondani, hogy a jelzett hibát mikorra hárítják el.

Türelmedet és megértésedet kell kérjem a probléma megoldásáig és elnézést kérek az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!

Üdvözlettel

Zsolt


Bigpoint Support

Bigpoint GmbH
Drehbahn 47-48
20354 Hamburg | Germany

Fax: +49(0)40.88 1413-906
http://www.bigpoint.com

CEO: Khaled Helioui
Business Registration: HRB-Hamburg 94148

> The user was NOT logged in, when he sent this support request. User data is not verified.
>
> ———————————-
>
> Username:        Btamás
> UserID:
> GlobalAccountId:
> GameID:          815
> E-Mail:          bajkotamasdrakensangAT(KUKAC)gmail.com
> Problem: Probléma a játékkal
>
> Cookies Enabled: yes
> Flash Available: yes
> Flash Version:   16.0.0
> User-Agent:      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0
>
> —
> Térden csússzunk a PvP javításért? De most komolyan, napok óta nem jó. Az is elég furcsa számomra, hogy pont mindig a nagyobb eventek utolsó 2 órájában jut a Bugpoint eszébe, hogy karbantartást végezzen… de gondoltam jó legyen, hiszen szerintem az event is bug-os volt (eszenciák sivataga) mert olyan Isten nincs, hogy 20. körre is retkes csizmát dobjon 😉
>
> Szóval a karbantartásoktól jobb állapotot várunk, ehelyett meg az amúgy addig működő rendszert rendszerint a
> karbantartás vágja haza. Hát ebben nem látom a logikát.
>
> Gnóbnak amúgy hány pofont kell adni, hogy a legendás eszencia szett eszenciapánélját SP-ért meglehessen venni tőle? Csak azért, mert a játékosok 95%-ának ez hiányzik 😉
>
> PvP nélkül annyira uncsi az egész 🙁 Csoport és klán oké már működik… de a fegyverkezés és alkalmazott stratégia igazi tesztje egy jó kis 1v1 🙂

 

Ahogy megtettem ezt az észrevételezést, illetve jogos reklamációt, merthogy a PvP hibája, valóban az Ő saruk volt, azt követően 24 órával már a játékba sem tudtam belépni! S itt jön a cikkem lényegi része, a hibaüzenetet is beírom, mert sokakkal megfog esni, s gyanítom ezt a hibaüzenetet fogják guglizni a következő áldozatok is 😉

Failed downloading a critical file (HTTP response error)!

Rólam köztudott, hogy én klienssel szeretek bemenni, nem kívánom a webböngészőkkel kapcsolatos hercehurcákat. Pedig sok különbség a kettő között nincs, ugyanis pontosan ugyanazok a háttérfolyamatok zajlanak le. Amikor klienssel próbálkoztam akkor az alábbi hibaüzenet fogadott.

bigpoint-klienssel-hiba-uzenet

Először gondoltam magamban, jól van cseszd meg, akkor használom a nyomi webböngészőt, egyszer kibírom. Nem is értem, így utólag magam, hogy miért voltam olyan naiv, hogyha klienssel valami miatt nem megy, akkor majd webböngészőn keresztül beenged 🙂 Webböngészőn keresztül az alábbi lelkes üzenet fogadott.

bigpoint-webes-feluleten-hibauzenet

Szemmel látható, hogy túl sok különbség a két hibaüzenetben nincs. Vertem a fejem a falba, s persze átkoztam ezeket a nyomorultakat, hogy miért kell minden release frissítéskor hasonlókat átélnem. Eddig szinte mindig az bizonyosodott be, hogy náluk szerver oldali a probléma. Ezért feltételeztem erről is az első körökben ezt! A webes bejelentkezésnél is miután login-t és password-öt megadtam, a lenti ablakot dobta be, illetve a klienses változatnál is rögtön bedobta az ablakot, de ott már megadta a hibakód gyűjtő nevét is: Nebula 3. Valójában ez volt az, ami rohadtul bezavart engem 🙁 A Nebula 3 hibakód alatt én mindenféleképpen valami hardveri dologra asszociáltam, például grafikus kártya problémára. Csak hát a logika ügye ennek meg ellentmondott, mert ha 2 napja be tudtam jelentkezni és nem volt semmi baj a grafikus kártyámmal akkor most meg miért?!

Bejártam hát az idióta szamárlétrát, ahelyett, hogy higgadtan logikusan gondolkodtam volna és elolvastam volna precízen a hibaüzenet minden egyes sorát! Mi volt a szamárlétra? Az, ami a fórumokon is és a fejlesztői gárdán keresztül is mindenkinek javasolt: 1) Töröld le a kliensed, tedd újra fel 2) Gondoskodj arról is, hogy a klienshez levő cache is legyen letörölve (CCleanert-javasolják ilyenkor) amely használata szerintem tök felesleges, mert a legkényelmesebb megoldás az, ha az embert csökkentett módban bemegy a Windows-ba, parancssor orientált módban és mondjuk a Total Commander segítségével megkeresi a DSO client cache könyvtárat és szépen törli az egészet.

Ennek elérhetőségi útvonala: C:\Users\Felhasználói név\AppData\Local\Temp\DSOClient Azért érdemes csökkentett módba bemenni mert akkor szőröstül bőröstül mindent töröl és nem reklamál semmiért.

3) Ha ez sem segít akkor töröld le a grafikus kártyád illesztő programját, és frissíts egy újra.

4) Ha még mindig fent áll a hiba, akkor frissítsd a Java környezeted is.

5) Esetlegesen defragmentálj (töredezettség mentesítés)

6) Iktasd ki a vírusvédelmed, tűzfalad

Bejártam a szamárlétrát a 6. pont kivételével 😉 Ha protokollból megtettem volna, akkor pár perc alatt megoldódott volna a problémám! Ehelyett IT gurut játszottam és szakmailag elemeztem a helyzetet. Kicsit megcsiklandoztam a DSO szervert és figyeltem az adatfolyamatokat a DSO szervere (Grimmag) és az én kliensem között. Itt kezdett lebukni minden és félúton voltam a megvilágosodás felé 🙂 Amikor klienssel bejelentkeztem akkor a hibaüzenetet ugyan kidobta de úgy vettem észre, hogy próbálná letölteni azt a minimális 52-53 Mbyte terjedelmű adatot ami a bejelentkezéshez és a játék elindításához szükséges. Igen de rohadt lassú volt… Olyan volt a feeling mint amikor valaki a T-mobile előfizetésén átlépi az Internet forgalmi kvótát és utána a cég ezt úgy honorálja, hogy elképesztően lelassítja az adatáramlást.

Ekkor kezdtem el a fenti hibaüzenetek minden egyes sorára és karakterére maximálisan ráfókuszálni és ebben a mondatban volt a lényeg: There may be a problem with your internet connection. Persze a netem működött mindent tudtam használni, mégis a játék aspektusából nézvén nekem nem volt Internet elérésem. Innentől kezdve tiszta volt, hogy nyilván valami blokkolja, de ekkor még mindig nem a 6. pont járt az eszembe, hanem vírusra gyanakodtam, igaz már ez is előre lépés volt, mert saját magamnál kezdtem keresgélni a hibát, így jó úton voltam a siker felé. Vírusom persze még heurisztikus kereséssel sem volt!

Ezután végre gondoltam egyet és kiiktattam a tűzfallal egybekötött vírusirtó programomat és láss csodát felgyorsult ennek az 53 mbyte minimum anyagnak a letöltése és utána gond nélkül betudtam jelentkezni a játékba 😉 Szerintem ez a cikk általános jelleggel jó lesz más játékok esetében is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..