PvP stílusból PvE stílusba egy rövidebb időre

Sokan nem is gondolták volna, hogy valaha nálam is elérkezik ez a pillanat. Egyesek szerint rohadt sokat kellett rá várni, de hozzám hasonlóan a PvP területén jártasabbak, teljesen természetesnek könyvelték el a mögöttem álló három esztendőnyi PvP időszakot.

Amikor a 45. tapasztalati szintemhez érkeztem körmágus karakteremmel (pár nappal ezelőtt) akkor érkezett el a stratégiai fordulópont. Ezen a szinten már semmilyen formában nem érdemes a tapasztalati szintet visszatartani, s ennek több oka is van. Az egyik nyilvánvaló ok az az, hogy innen már 10 szintes felfejlődés szinte gyerekjáték – én is a karakteremmel már a 48. szintet taposom – a másik ok pedig az, hogy az 55. szint már innen nézve olyan közelségben van, hogy azért a kánaánért megéri némi szemléletváltást alkalmazni és a köztes időszakra kicsit áttérni a PvE módra. Az említett 45. szint után érvként szolgál a szemléletváltásra még az is, hogy a szokásos PvP módszerekkel amúgy sem lehetne a cuccokat felhúzni, mert eme szint felett már nagyon sok rúnát követel egy régebbi darab fejlesztgetése. Voltak olyan cuccaim is, amit még az Esszenciák Sivataga eventjéből szereztem (red boss) cucc, ősrégi aminek a fejlesztése már 46. szinttől kezdve tárgyanként több mint 1 millió rúna volt.Sok cikkemben említettem már, hogy PvP meccseket játszani, legyen az akár 1v1 3v3 vagy 5v5 esetleg 6v6 50. szinttől kezdve már elég nehéz. Nos, majd meglátjuk a gyakorlatban ezt a terepet is. Legalább lesz a játékban egy újabb kihívás számomra 🙂 Most körülbelül a jelenlegi szintemnek megfelelő helyen farmolok és csinálom a feladatokat. Ilyen például az Árnyas Lanka helyszíne is. Egyáltalán nem távolítottam el magamról a PvP szignót, tehát attól még, hogy PvE-zek nyitott vagyok továbbra is arra, hogy megmérkőzzek más játékosokkal. Hiába ugrottam fel 45. szintről most 48. szintre a tárgyaim még mindig jó állapotban vannak, s legutóbb ezen a területen egy 52-es játékost szedtem le. Igazából most az a célom, hogy minél előbb felhúzzam a karaktert 55. szintre és utána valamilyen normális szettet próbáljak ki. Lehet majd az egyik event kínálata elcsábít, nem tudom. Le fogom tesztelni a szetteket, s a jobbakról szerintem írni is fogok. S persze onnantól kezdve ismét a rúna beszerzése lesz a célom mert 60. szintig fel lehet tolni a készletet 😀

Kérdezhetné jó pár játékos társam, hogy így most PvE szemléletben és hogy küzdök az 55. szintért, mi a véleményem a tapasztalat folyásáról, merthogy amíg kizárólag PvP-ztem mindig azt mondtam és írtam, hogy folyik mint a Niagara. Nos a véleményem most sem változott. Nagyon gyorsan össze lehet szedni a TP-t, nem is értem igazából, hogy sok játékos miért sír annyit, hogy lassan jön a TP. A játékban rengeteg random lehetőség van amikor hirtelen 15% meg 30%-al több TP zuhan az emberre. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy már jó ideje a koboldomban őrizgettem egy kísérőt, ha jól emlékszem Sötét Hárpia a neve. Ez 20%-al több tapasztalati folyást ad nekem, szóval én nem érzem úgy, hogy lassan jönne a tapasztalat.

Érdekes módon most, hogy az új stratégiai ösvény szerint játszom, még annál is többen vették fel velem a kapcsolatot mint eddig. Mindenki egytől egyig a Youtube videóimra, és jelen blog cikkeimre hivatkozik, hogy innen ismer, s mondták annak idején sok hasznos infót leltek a cikkeimből. Végül is ez jó hír, ez azt jelenti, hogy akkor nemcsak magamnak és a Guglinak cikkezek, s ezt kevés blogger mondhatja el magáról, képviseljen bármilyen műfajt is 😛

A cikk konklúziójaként, hogy legyen valami ismeret is amit átad a Kedves Olvasóknak -itt leginkább a teljesen újonnan csatlakozó játékosokra gondolok – elmondanám, hogy a fentieken túl menően miért zuhan olyan gyorsan rám a TP, hogy egyik szintről ugrok a másikra. A PvP-sekről fontos tudni, hogy mivel visszatartják ezt a bizonyos tapasztalati szintjüket, így feladatokat sem nagyon csinálnak. Így volt ez velem is a 45. szintemig, gyakorlatilag egyetlen egy feladatot sem csináltam meg. Így most az egész egyszerre rendelkezésemre áll. Nem tudom, hogy összesen a feladatokkal csakúgy mellékesen mennyi andermantot lehet összeszedni de 45.-48. szintig (1-2 napos időtartam) amíg megcsináltam az összes rendelkezésre álló feladat csak egy ki szegletét 14,000 andermantot szedtem össze. Gyanítom, hogy 55. szintig lehet ebből 30-35 ezer andermant is, s ezalatt csak a feladatokat értem, a farmolás útján becsorgó andermantot nem adom hozzá.

A felszerelések közül igazából a kabát az mi nekem most némi fejtörést fog okozni. Annak idején ugyanis -még az ősrégi időkben- végig vittem a hatalom kabátja feladatsorait és megszereztem az úgynevezett 1K kabátot, amit azért illetnek ezzel a rövidített névvel mert a feladat teljesítésén túlmenően még 1000 aranyat is ki kell csengetni érte. Nagyon sok rúnát eszik a felhúzása. Jelenleg most 47. szinten van és ahhoz, hogy 48. felhúzzam olyan 3,2 millió rúna kell. Ezt még megfogom tudni oldani némi trükkel, mert van olyan tárgyam amit aktuális szintre ugyanolyan másikkal ki tudok váltani s abból áthelyezem majd a rúnát a hatalom kabátjába. De hosszabb távon ez a taktika nem fog működni szerintem. Kellene valami kabát alternatíva, főleg ami az 55. szinteseknek való. Egyelőre normális kabátokat csak eventek kínálataiban láttam, de ott meg ügye a benne levő opció az event által elnyerhető teljes szettel együtt tud igazán manifesztálódni.

Nos most búcsúzom majd jelentkezem még a tapasztalataimmal kapcsolatosan. Kövesd a blogot ha gondolod, és fantáziádra bízom támogatási lehetőségeim titkos forrásának felkutatását 😀 Ja igen és még annyit, hogyha nagyon türelmetlen lennél az andermantjaidból néha vehetsz a felismerés tekercséből is, az +100% TP 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..