Nagyvadvadászat event és egy kis lelkifröccs

Igazából két különböző témájú cikket szeretnék azon Kedves Olvasóim számára egybe gyúrni, akik azon kevesek közé tartoznak, kik nem vetik meg a sorokat, s már rájöttek az olvasás nem ördögtől való művelet 😛 Részben a játékosok pszichológiája már meglévő témakörömbe fog illeni a tartalom, részben pedig az eventek közé is sorolható, hiszen a véleményemet ecsetelni fogom a Nagyvadvadászat már lefutott eseményével kapcsolatosan, amely mindenképpen a Drakensang Online életében unikumnak számított, hiszen nem igazán volt még olyan kihívás a játék során, ahol az event haladás során (progress) legalább 1.000.000 pontot, jelen kihívásra levetítve (vadászjelvényt) kellett volna összegyűjteni.

Inkább a lelkifröccsömmel kezdeném…

Mondanom sem kell amikor először hallottam a cikkben szereplő eseményről, akkor valójában a Drakensang teszt szerverén informálódtam, s azt mondtam ezek elmebetegek! Jómagam alapból úgy állok hozzá a Drakensang Online játékhoz, csakúgy mint a Bigpoint GmbH egyéb termékeihez, hogy nem én vagyok a játékért, tehát az életem nem áldozom fel rá, hanem a játék van értem, mégpedig azért, hogy a sok hobbim közül az egyiket kielégítse! Sajnos azt fedeztem fel a játékos közösségben, ahol nagyon sok kiskorú gyermek is van, mintha eszetlenül az életüket is feláldoznák a játékért, s egyfajta presztizst állítanak egymással szemben a játékosok, hogyha nem teljesíted ezt vagy azt, akkor egy NULLA VAGY… nos ezek eléggé buta gondolatok. Az ilyen gyerekek, nagyon át tudják deformálni a saját maguk jövőbeli generációját, és felnőtt korukra nagyon furcsán fognak viselkedni. Ismétlem magam még1x amikor én megláttam az 1.000.000 haladási követelményt, rögtön úgy voltam vele, kipróbálom de sok időt nem fogok rá pazarolni, s nem fogok bánkódni miatta! Igen, de akikről én beszélek csupán gyerekek… ők még taníthatók, alakíthatók, pozitív manipulációnak ki lehet tenni őket, amely főleg lelki fejlődésük megfelelő ösvényére tudja őket terelni. Szóval ők nem elveszettek még, de ami nálam kiverte nem is kicsit a biztosítékot az az, amikor felnőtt kategóriából hallom az eszetlen sületlenségeket és gyakorlatilag még a felnövekvő generációnak is olyan olajcseppeket dobálnak a tűzre, amely még inkább hevítheti a presztizs érzés kialakulását (ami pedig hülyeség hiszen ez csak egy játék…).Hermithun – Szikla6 Jester Online stream (200k ander)

Az alábbi videó az, amely kiváltotta belőlem ezt a bizonyos lelkifröccsöt. Maga a videó, amely Youtube-on fellelhető, de amit ide be is ágyazok, érdekes. Szikla6 – a DSO berkekben közismert játékos – aki hobbi jellegéből adódóan rengeteg pénzt költött már karakterére, azt mutatja be, hogyan lehet 200K andermantot a gambling-en elszórni, illetve demonstrálja, hogy mi az ami be tud folyni.

Szikla6 álláspontjával egyetértek, hogy mindenkinek kell egy hobbi, és valamilyen formában az életben mindannyian áldozunk saját hobbinkra. Van akinek például az autóvásárlás a hobbija, hát az se olcsó mulatság 😀 Viszont Szikla6 itt mint andermant befektető csupán egy vendég volt, de a videót Herminuthun készítette. Nos az Ő ideológiájával nem tudok egyetérteni, mert pont Ő volt az aki a videóban feszegette a játékon belüli presztizs fontosságát, illetve még el is magyarázta, hogy mennyire el tudja ismerni azokat akik ebben a játékban eredményeket érnek el, hiszen álláspontja szerint, már egy új trend, egy új létforma kezd kialakulni. Itt kezdtem el fogni a fejem, s mondtam Te atya Úr Isten 🙁 Ez a világ ebben a formában, sosem lesz értékteremtő, legalábbis a játékosok aspektusából semmi esetre sem (értékteremtő a játék fejlesztőinek koncepciójából, hiszen maga a Bigpoint GmbH gazdasági törekvések végett jött létre). A játékosok szemszögéből ez a játék akkor lehetne értékteremtő, ha Ők maguk is ki tudnának ebből valamilyen pénzt termelni. Az már végképp szánalmat hozott ki belőlem, amikor a videóban az is elhangzott az egyik beszélgetőpartnertől (már nem emlékszem melyik volt), hogy hát a barátnőm is csak néz és nem érti, miért nem vele foglalkozok. Jajjjjjjjjjjjj jajjjjjj na itt kezdődnek a bajok 😀 Mert azt megértem, ha már egy kapcsolat ellaposodott, de akkor meg annak az én álláspontom szerint annyi is 😉

Akkor a Nagyvadvadászat

Ennyi kis lelkifröccsre alapított bevezetőm után, amivel remélem sikerült a kiskorú gyerekek számára is egy helyesebb gondolkodást, ösvényt kijelölni, folytatnám is akkor az event ismertetésével.

Igazából ezzel az eventtel is úgy voltam, mint az összes többivel, amelyet még nem ismerek, vagy amelyen változtattak valamit. Hiába néztem DEMO-t a tesztszerveren, megfelelő információk nélkül csak néztem ki a fejemből, s gondoltam, hát ha ilyen szánalmas a haladás (progress) akkor hagyom az egészet a fenébe, pedig fájt a fogam az aranyozott lóherékre 🙂 Bizonyítékom van rá, hogy nemcsak a felnőttek nem tudnak gyermekek számára elmagyarázni sokszor érthetően semmit, de ennek a fordítottja is igaz 😀 Van egy gyerkőc játékos – valamilyen kamasz lehet – jelenleg fejlődőben levő karakterével hasítja Dúria pusztáit: Csokik néven fellelhetitek 😛 Magyaráz nekem így meg úgy, hogy 100 pontot össze kell gyűjtenem, és akkor mindenféle szorzók lesznek és könnyebb lesz a haladásom, de ne úgy képzeljem el ezt a szorzót, tehát BUFF-ot, hogy fel szedem mint drop, stb. Egyszerűen értelmesen, LOGIKUS AGY számára befogadhatóan képtelen volt szegényke az event lényegét elmagyarázni 😛

Pedig az event lényege, LOGIKUSAN lényegre törő pontokban! 🙂

  • Menj be bármelyik skálázható kazamatába és gyűjtsd be a vitézség kulcsait, lehetőleg 100-at, de nem kell egy ültő helyedben begyűjtened, hiszen az event 13 napig tart.
  • Megfigyelheted, minél több kulcsot gyűjtesz be, tehát adott kazamata BOSS-át minél többször megsemmisíted, annál jobban fog nőni, az a SZORZÓD, amelyet a karaktered harci erejének értékpontja felett láthatsz.
  • Egyre kell csupán figyelned, hogy a megszerzett szorzó, 15 percig aktív csak, tehát 15 percenként legalább egyszer egy BOSS-t meg kell ölnöd, hogy ne veszítsd el a megszerzett szorzók halmozhatóságát, amely 100-ig halmozható, azaz 1000%-ig! A szorzó 15 perces ideje, viszont csak való időben használódott el, azaz amikor nem voltál online a játékban akkor nem 🙂 Mondjuk ha logikusan végig gondolod, egyébként meg megcsinálhatatlan lett volna a kihívás.
  • Ha már a halmozhatóságod elérte a maximumot 100-at (tehát 1000%) és kb. rendelkezel már 100 darab vitézség kulcsával, akkor válogass kedvedre a híresebb BOSS-ok közül (pl. Khalys, Ballor, stb.) s lehetőleg minél nagyobb módban győzd le, s annál nagyobb event haladást fogsz kapni.

Itt láthatod a szorzó értékeket, s amiket nyerni lehetett!

Ott a kép tetején (bal felső rész) láthatsz ikonokat egymás mellett. Az egyikben van egy 100-as, ha nem látod nem vagy 100-as :P. Nos az jelezte, hogy a 100-as halmozhatóságot elértem 🙂 A legelső ikon pedig egy alapértelmezett halmozott érték, amelyet a rendszer biztosított. Maga az event 50%-os értékkel kezdődött, majd adtak egy bónuszkódot, amelynek többek között az volt a feladata, hogy a 13 nap során a napok előre haladtával folyamatosan megnyitotta az újabb lehetőségeket, s az alapértelmezett kezdeti 50% -os érték megnőtt 100%-ra majd 200%-ra s végül az utolsó előtti nap megteremtette az 500%-os lehetőséget. Értelemszerűen a legnagyobb aktivitást az event a részemről az utolsó 2 nap kapta 🙂

Azok közül, amelyek a haladási sáv során megszerezhetőek voltak, nálam az aranyozott lóherék és a kinyerhető sárkánypénz vitte el a pálmát. Maga a fődíj… gorilla mint gyors hátas és egy 40%-os HP kő, hogy is mondjam csak nem volt egy nagy durranás. A HP kő, azaz az életkedv hatalmas rúnája ezekben a tárgyakban volt alkalmazható: láb, gyűrűsújj, kéz. Én abba a tárgyba helyeztem el (legendás cucc, kesztyű) ahol a HP érték már sárgaszínű volt, tehát elég magas, lévén kraftolt cucc. Így tudtam a legtöbbet kihozni ebből a 40%-os HP kőből de ez is csak olyan 650 ponttal növelte meg a karakterem HP értékét, amely mondjuk ki nyíltan egy nagy vicc 😛 Ez amolyan nesze semmi fogd meg jól, fődíj volt 😀

Igaz, a Bigpoint GmbH széleskörű közvélemény kutatást végzett a játékos berkekben a különböző médiacsatornáin keresztül (pl. Facebook) és szavazásra bocsátotta, hogy mi legyen a fődíj, s hát a NÉP akarata a gorilla irányába mutatott 🙂

Amit a cég elrontott a Nagyvadvadászat Event során 🙁

Sokszor beigazolódott már, hogy blogom a legtöbb értelmét úgy nyeri el, ha a cégnek is biztosítok bizonyos jelzéseket. Ebben a játékban elrontották azt, hogy a szorzók halmozhatóságánál a használati idő tekintetében limitet vezettek be 🙁 Szóval az a feltétel, hogy ugyan csak valós időben ketyeg az idő, de ha a játékban vagy akkor bizony 15 percenként egy BOSS-t meg kell ölnöd, mert ha nem elveszíted a szorzód, hát a játékosok komfortérzetét jelentősen csökkentette. Jó rendben az olyan játékosok akik pl. Ballor-t páran összeállva (vagy esetleg akár solo-ban) halálosan kényelmesen leütötték azok pár óra alatt megtudták csinálni az eventet 100%-os szorzóval. De az én véleményem, hogy az a pár óra is BETEGES!!!!

Miért beteges?! 

Mert mókuskerékbe hajtja a játékosokat, amely nem egy kellemes játékélményt nyújt nekik, hanem egy diszkomfort érzetet, ugyanis ha már játszunk akkor szeretünk változatosan mindenfelé menni, pl. köztes világokban is megfordulni. Már pedig senki nem nagyon tudott a köztes világokban farmolni, hiszen akkor elveszítette volna 15 perc alatt a szorzó értékét. Szerintem itt lőtt magának egy öngólt a cég, s lehet sokan akik nem vitték végig ezt az eventet, pontosan ezért nem vitték, mert többre tartották a saját játékosi szabadságukat!

Visszatérve egy kicsit a lelkifröccsre: saját fiamra vagyok a legbüszkébb! Ugyan azt nem szeretem amikor esetleg nem mond igazat, de például valamelyik nap igenis kultiváltam a füllentését. Saját blogjában (személyiségi jogainak védelme érdekében nem linkelek, az én nevemen keresztül meg nem található meg) épp az egyik Drakensang-es Event-ről írt, a maga módján és fogalmazási stílusában 😛 Mikor megírta a cikket és publikálta, odajött hozzám, ravaszul mosolyogva, tenyerét dörzsölgetve. Apa, füllentettem, azt írtam megcsináltam az Eventet :))))) Gondoltam is magamban, milyen igazad van, ebben nyugodtan lehet füllenteni 😛 Maga lenne a gyermekveszélyeztetése ha több órát DSO-zna 😀 Amúgy havonta összesen 50 percet játszik, de elég is neki bőven 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..