Mire költenéd az 1,000,000 andermantod?

Nem kis összeg az 1,000,000 andermant így a kérdésre a válasz nagyon is jelentős. A mendemonda úgy tartja, hogy ezt a hihetetlenül nagy összeget meg lehet nyerni a Kingshill városában levő mutatványosoktól. Nos lutri az egész és hihetetlenül nagy mázlifaktorra van ahhoz szükség, hogy Dúria hőse ezt az összeget megnyerje. Ugyanakkor jött már visszajelzés, hogy volt olyan mázlista játékos, aki ezt az összeget elnyerte!

egymillio-andermant

Nekem eddig nem volt szerencsém a mutatványosoknál soha. Az esetek többségében 1 arany befektetésre kaptam 5 darab rombolás eszenciáját és nagyjából ennyi. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy 1 arany befektetésre nyertem vissza 2 aranyat 🙂Úgy gondoltam, hogy jelen cikkemhez segítségül hívom a Facebook közösségét is és egy viszonylag frekventáltabb DSO releváns csoportnál próbálkoztam, amely a Drakensang Online Hungarian Club nevet viseli. Egy nap leforgása alatt a posztomra reagáltak kilencvenhárman, amely nem rossz arány ahhoz képest, hogy a csoport tagjainak létszáma összesen 2,705. A közösségi rendszerekben manapság nagyon nehéz bármivel is megmozgatni az embereket, s a legnagyobb Facebook oldalak is például rajongóiknak csupán 10%-át képesek aktivitásra buzdítani. Megnéztem a csoporton belüli többi posztot is, de a hozzászólások tekintetében csak egyetlen egy másik poszt volt, amely nagyobb értékkel büszkélkedhetett. Ez csak egyetlen egyet jelent… Mégpedig azt, hogy több embert is érdekel, hogy vajon egymillió andermantot miképpen lehetne a lehető legértelmesebben felhasználni.  Ahogy a valós életben az ötös lottó nyereményét, úgy a játékon belül ezt az egymillió andermantot is lehet értelmesen és hihetetlenül ostoba módon elverni.

Cikkemben a Facebookon adott válaszokból csemegézni fogok és annak PrintScreen-es változatát is mellékelem, de tiszteletben tartván a személyiségi jogokat a grafikából a valós neveket minden esetben törlöm!

fb-reakcio-1-millio-andermant

A Facebook csoportban a saját kérdésemet én direkt nem válaszoltam meg, mert nem akartam befolyásoló hatással lenni senkire.

A játékosok által adott válaszokból jól kiderül, hogy a legtöbben trezor és eszköztár bővítésre költenék ennek az összegnek az egy részét. Én örültem annak, hogy a válaszolók többsége fontosnak tartotta a eszköztár bővítést, ez ugyanis a játék tudatos használatának az egyik bizonyítéka. Kényelmesen farmolni csak úgy lehet ha elég hely van az eszköztárunkban. Nagyon nehéz egy – egy jó csoportba bevergődni akikkel együtt tudunk menni például farmolni a köztes világokba. S ha végre találtunk egy ilyen jó csoportot nem lenne okés ha 10 percenként azt mondanánk a csoporttársaknak, bocsi fél pilla és jövök csak tele a táskám… Kibővített eszköztárral nagyon sok időt megtudunk spórolni magunknak és a farmolást rentábilisabbá teszi.

fb-reakcio-1-millio-andermant2

A játékosok nagyon fontosnak tartották a drágakövek fejlesztését / megvásárlását is. Mondhatnám azt is, hogy a voksolásoknál ennek fontossága jelentette a második helyet. A drágaköveken belül a zafír érdekelt mindenkit a legjobban. Szerintem sem rossz ötlet, mert a támadási sebesség növelése a karakterfejlesztéseknél egy fontos tényező a sebzés mellett.

 fb-reakcio-1-millio-andermant3

Érdekes módon elenyésző számban jelentek meg azok akik az életerejüket szeretnék növelni. Ez egyben számomra azt is jelentette, hogy a válaszadók közül viszonylag kisebb számban voltak azok akik a körmágus kasztot képviselték karakterükkel 😉

fb-reakcio-1-millio-andermant4

Az egyik hozzászólásban nagyon megtetszett az, hogy nemcsak abuserekből áll a DSO világának nagyobb szintű karakterállománya, hanem igenis van olyan gondolkodásmód, amely szeretné a kicsiket inkább segíteni mint bántani.

fb-reakcio-1-millio-andermant5

A fenti hozzászólásból látszik, hogy végre az akcióknak is kultusza lett és vannak olyanok akik tudatosan az andermant elköltését a kereskedők által meghirdetett diszkontjaihoz igazítják. Nem hiába csicsergek mindig Twitteren az egyes akciókról 😉

fb-reakcio-1-millio-andermant6

Azt furcsálltam, hogy védelmi értékekről nem nagyon beszélt senki. Talán egyetlen egy hozzászóló volt aki kitért a védelemre is a védelmi köveken keresztül.

Természetesen az, hogy ki és miképpen fejlesztené saját karakterét ebből az álomösszegből az függ attól is, hogy kinek milyen kaszton belül van a karaktere és a fejlesztésekkel milyen úton van jelenleg. A cikken belül közre adnám a saját akciótervem is arra az esetre ha Miss Fortuna mégis csak megcsókolna 😉

S végezetül, hogy költekeznék én?

Lévén a körmágus kasztot képviselem számomra az életerő és a védelmi érték, kulcsfontosságú kérdés. A védelmi érték azért, mert annak érdekében, hogy sebzésem növelni tudjam, s nagyobb kritikus találati értékkel rendelkezhessem, lecseréltem a ritka gömbömet, ritka könyvre. Ennek következtében aztán a védelmem nagyon meggyengült. A kasztomnak köszönhetően nagyon alacsony az életerő értékem, tehát ennek növelésére igyekszek mindent ami csak lehetséges megtenni (pl. q1-ből élet gyűrűje amivel rendelkezem, egy egy event során megnyert teljes szett, amely szintén növelte életerőm is, stb.) Az andermant költést én sem rögtön tenném meg, hanem megvárnám a kereskedők leárazásait és életerő kövekből, valamint védelmi értéket nyújtó kövekből akkor vásárolnék.

— Mivel elég sokat farmolok ezért az említett drágaköveket mindig csak akkor venném meg amikor a 3 darabos tömörítéshez épp mondjuk csak egy darab hiányzik, azaz eme két kő típus esetén a vásárlásokat mindig csak kiegészítő jelleggel ejteném meg, ami kisebb mértékben hozzájárulna ahhoz, hogy redukáljam a kő fejlesztésekre fordított időt.

— Ebben  a játékban a jó sebzés a túlélés alapja, főleg egy távol harcos körmágusnál!  Ezért hasonló technikával mint az életerő és védelmi köveknél, ebből is kiegészítő jelleggel akció keretén belül vásárolgatnék.

— A zafír beszerzését szintén fontosnak tartom. Itt ugyanakkor nem tudnám megengedni magamnak azt, hogy csak kizárólag kiegészítő vásárlásokat végezzek, ugyanis farmolási tapasztalataim azt bizonyítják, hogy zafír kő talán még a sebző köveknél is ritkábban esik. Ezért egy – két alkalommal szigorúan leárazáskor a tökéletes zafírból mindenképpen vennék. Ha az idő folyamán sikerülne hármat már beszereznem belőle, akkor sem tömöríteném!

— Fontosnak tartanám az eszköztár és a koboldnál vezetett trezor maximális kibővítését is, de csak akkor lépném meg, amikor épp valamilyen akció van ezeknek a bővítésére, s lehet elég sokat kellene rá várnom, mert ezek az akciók nem túl gyakoriak.

— Az andermantból történő tárgyak / fegyverek felfejlesztése nem olcsó mulatság. Ezért kiválasztanám a számomra legfontosabb egyedi tárgyat (jelenleg nekem ez a kör göcsörtös botja), és a mostani szintjéhez képest legalább 10 szinttel felfejleszteném.  Ez akción kívül 395719 andermant. A fejlesztést akció ideje alatt ejteném meg -20% -os alapon. Igaz 40. tapasztalati szinten a kör göcsörtös botját elfogom hagyni és áttérek arra amit az egyik event során már megnyertem Sargon árnybotja, dehát a rúna nem vész el csak átalakul 🙂

— A stratégiailag fontos és vélhetően már végleges egyedi tárgyaimnál gondoskodnék az 5. foglalat megvásárolásáról is!

— Egy – két százezer andermantot szerencsejátékra én is eltárolnék, bár lehet hülyeség, de a lóherék számára ennyi sancot én is megadnék.

Amit egyáltalán nem vásárolnék azok az eszenciák. Mégis minek amikor lehet farmolni is? Amennyiben pedig eventekben gondolkodom még 1,000,000 andermanttal a hátam mögött is túl drága lenne 999x rombolási eszenciákra költeni!

2 thoughts on “Mire költenéd az 1,000,000 andermantod?

 1. A cikkre ugyanarról a Facebook pontról jöttek reakciók, ahonnan a segítséget is kértem egy közvélemény kutatás formájában. Úgy érzem valamilyen szinten a kommentelő észrevételezése, amit screenshot-ként itt prezentálok is jogos.

  Facebook visszajelzés jelen cikkel kapcsolatban.

  A cikkben ugyanis helytelenül fogalmaztam amikor azt írtam, hogy a trezor és az eszköztár maximális bővítését vitelezném ki az 1,000,000 andermant egy részéből de csak ha akció van. A teljes eszköztár és trezorbővítésekre mindig csak vásárlással egybekötött akciók szoktak lenni, tehát meglévő andermantból azok nem fedezhetőek!

 2. Szia Tamás!

  Első körben megköszönném, hogy az én véleményem is megjelent a blogodban az 1 millió andert érintő témakörben. 🙂

  Én a saját véleményemben nem véletlen, hogy nem említettem meg a védelem jelentőségét. Ennek oka a következő:
  2 kaszttal játszom a játékban, 1 körmágus, 1 tank. A körmágusom elég régóta (2 év) gömbbel játszik, főleg farm tekintetében ha egyedül játszom, m2-ön. Tank függő, hogy meg merjem-e engedni magamnak, hogy könyvre cseréljek. Mortis-nál csak is kizárólag könyv használatával játszom. De itt is volt már rá példa menet közben cserélnem kellett gömbre, mert a tank nem tudta megtartani Mortist. Egyéb helyeken már nem igen játszom, max talán még Khaly, de akkor ott is könyv. Mivel írtam, hogy gömbbel játszom az esetek nagy többségében, így a védelmem rendeben van egyedüli farmnál, kényelmesem bírom m2. Ha könyv akkor csoportos farm van, és a tank dolga, hogy felfogja a lövéseket, és mint mágus őt segítem a harcban és támogatom a kasztot. Ha nincs tank a csoportos farmnál, akkor marad a gömb. 3 éve játszom, így azért a sok farmolásból már lett jó pár védelmi kő, bőven elég. Így ennek függvényében nem látom értelmét a körmágusomnál, hogy külön a védelemre még akár 1 andert is áldozzak.

  Tank kasztomnál más a helyzet. Ott igyekeztem úgy építeni a karaktert, hogy maga a felszerelésekből kapjak kellő védelmet, ezt értem én a jobb oldali felszerelésekre. A ruhában van 2db 45-ös védelmi kő mellette a bohócoktól megnyert +20%-os védelmi kövek, ez kellően megoldotta a tank karakterem stabil védelmét. Jelenleg közel 4000 a védelme így a tankomnak, és a 2db 45-ös kövön kívül nincs több védelmi kő a kasztban, de nem is áll szándékomban többet bele tenni. Játékon belül én a pajzs híve vagyok farmolás közben, tudom sokan mondják jobb a kétkezes, kevesebb eszit fogyaszt…stb. Tudom és értem is én, hogy miért írják ezt a tank játékostársak, de nekem olyan esetlenek tűnik a tank 2 kezessel. 🙂 Így én a kétkezest csak és kizárólag Mortis-nál használom. Illetve a tapasztalatom azt mutatja, hogy sokan a kétkezest nem azért használják mert szeretnek vele farmolni, hanem a sebzés hiányát próbálják ezzel pótolni a kasztnál. Nem kevés képet látni erről az általad fentiekben is említett közösségi csoportban. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert kétkezes nélkül is elég magas sebzéssel rendelkezem, így nagyon nem igen venni észre mellettem, hogy pajzzsal farmolok. Tehát a tankomnak pedig ezért nem vennék már védelmi követ a kasztba. De mint írtam is elég régi motoros vagyok a játékban, így már sok mindent sikerült farmolás útján megkapnom a játékban, illetve különböző jónak ígérkező akció keretében megvettem már. Pont azért mert a karaktereim fejlődését eredményezték. De azt senki ne felejtse el 1 millió ander soha nem fogja pótolni a gyorsan elkapkodott, és nem kellő türelemmel, tudatossággal, felépített karakterek erősségét, hiányosságait. Sok minden nem megvehető még 1 millió anderből sem.

  További szép napot Tamás 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..