LF:error.ids_ForkResultMapProcessStoped

Már a cikk címe is eleve gusztustalan . . . nem is tagadom a bennem felgyülemlett adrenalin hatására írom 😉 Ezzel együtt persze mindent megteszek azért, hogy objektív legyek. Az egész blogomnak nem az a lényege, hogy eme játékról negatív ódákat zengjek, sőt inkább az, hogy másoknak is meghozzam a kedvet hozzá. Ugyanakkor egy – egy hiba mellett, amelyek a Drakensang fejlesztői által már igencsak javításra szorulnának, egyszerűen nem tudok elmenni.

drakensang-hiba2


Maga a blog is sokkal tárgyilagosabb lesz, ha az ismert hibákat is ecsetelem, ezért a mai szent nappal létre jött a “Drakensang hibák” témakategória is. Talán ennek a marketingezése is hozzájárulhat ahhoz, hogy a fejlesztők minél gyorsabban orvosolják a problémákat!

Próbáltam rájönni, hogy egyáltalán ez a LF:error.ids_ForkResultMapProcessStoped hibaüzenet mi lehet, amely mindig idegesítően akkor jön elő amikor az egyik Drakensang térképről a másikra óhajtunk karakterünkkel belépni. Természetesen a hibaüzenet nem újkeletű, hiszen már régebben is tapasztalható volt. A hibát nem javították, csak ha úgy tetszik egy kicsit szofisztikáztak rajta. Régebben amikor előjött ez a hibaüzenet és egyik térképről nem tudtunk bemenni a másikba akkor utána már fújhattuk a dolgot mert ha újra bejelentkeztünk akkor gyakorlatilag nem ugyanarra a helyre rakott bennünket a szerver, hanem automatikusan a legutoljára meglátogatott városba. Guglizni próbáltam, de semmilyen szakmai referenciaanyagot ezzel a hibával kapcsolatosan nem találtam, azon túlmenően, hogy egy Java alapú hibáról van szó. De, hogy mi indukálja a jelenséget azt nem lehet tudni . . . A Drakensang oldaláról tehát eme hiba javítása még mindig várat magára, de most már legalább annyi előny van, hogy következő bejelentkezésnél a szerver ugyanabba a helyiségbe fogja karakterünket küldeni mint ahol legutóbb a hibával való elszállás előtt volt . . . Eme szofisztikázott “javítás” tehát legalább arra jó, hogy a nem prémiumos játékosok amikor épp event van, nem kell, hogy bosszankodjanak mert biztosak lehetnek abba, hogy a rendszer a következő bejelentkezéskor ugyanoda oda fogja transzferálni a karaktert.

A Drakensang hivatalos Facebook oldalán is már napvilágot látott egy ezzel releváns poszt, amelyről a pillanatnyi felvételt mellékelem: https://www.facebook.com/drakensangonline?filter=2

drakensang-hiba

Szóval egyelőre nincs mit tenni, meg kell elégedni azzal, hogy a szerver legalább emlékszik hol is voltunk utoljára . . . viszont van olyan, hogy négyszer egymás után is ugyanezt a hibát produkálja és jó sokáig kell várnia mire újra játszani tudunk 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..