Jelenlegi drop arány, s a foglalatok újabb dimenziója

Egy jó PvP karakter amely állandóan fejleszti magát, vagy egy magára adó PvE karakter rendszeresen farmol és igyekszik felfedezni mindazon lehetőségeket, amelyeket a drop-ok (tárgyak amik esnek) tudnak nyújtani, illetve figyeli a rendszerességet is, hogy mik szoktak esni. Természetesen a drop az random alapú, de azért például ha a drágakövekre vetítjük le, akkor felfedezhetünk bennük a mennyiségek területén némi statisztikai érdekességet, amely alapján körképet tudunk alkotni, hogy melyik drágakőnek milyen a drop aránya. Bizonyos periódusonként ezekről szoktam írni, informálni a játékosokat, hogy mire is számíthatnak. Szóval még hetekkel ezelőtt — de az is lehet van már egy hónapja — a szokásos farmolási körutamat jártam. Ez rám jellemzően a hajnali órákban történő pár perces farmot jelent, egy fincsi kávé társaságában 😀 Na mit vettem észre?!

Először is azt, hogy a drop-okból eltűntek a gyorsító drágakövek, zafírok és társaik. Ezeket a köveket nagyon szerettem, hiszen segítségükkel a támadási sebességet remekül fel lehetett tornázni. Mivel imádtam ezeket az ékszereket, így rám jellemzően be is farmoltam belőlük rendesen, s jó pár szent követ állítottam elő azokból 😛 Ha elolvastam volna az akkor aktuális release frissítést rögtön tudhattam volna az okát, de így csak éltem a gyanúperrel, már gyakorlott játékosként. Fel is fedeztem a játék chat rendszerében LadySzabrinámat, s elkezdtem vele beszélgetni. Örült nekem nagyon, mert Némethvalter féle privát perceit szakítottam meg 😛 No de elmeséltem neki, hogy figyi én nagyon úgy látom, hogy eltűntek a gyorsító drágakövek, viszont felfedeztem egy olyan lehetőséget a játékban, hogy nemesítő ami 15 andermant vagy 30 andermant alapon vásárolható. Ugyanakkor azt is olvastam, hogy a 30 andermantos változat a két kezes tárgyhoz való, míg a 15 andermantos változat az a fő kéz bot megoldáshoz (amit én egyébként a mai napig is sokkal jobban szeretek). Szóval teljesen egyedül release jelentés átolvasása nélkül kilogikáztam, hogy ha kiszedem a fegyveremből és a fejdíszből ezeket a szent köveket és megvásárlom hozzájuk a szükséges mennyiségű 15 andermant / darab áron levő nemesítőt akkor a játékba újonnan bevezetett sokkal jobb értékű nemesített követ kapok. Mondok egy példát! Ha nemesítek mondjuk egy 6,6%-os gyorsítókövet akkor bizony abból egy 8%-ost fog előállítani. Nos én így is tettem és szépen felhoztam a karakterem támadási sebességét 2,2% -ig 🙂 Mondtam Szabrinának Te figyi azért egyeseknek ez eléggé szopatós így, mert akiknek nincs felhalmozva megfelelő mennyiségű gyorsító kő azok ügye már nem is fognak tudni ilyet farmolni, hiszen ilyen drágakő nem esik már, marad nekik egyetlen egy lehetőség, hogy aranyozott lóherékből vásárolják meg az újonnan bevezetett nemes drágaköveket. Reakciója kb. annyi volt, hogy igen jól látom a helyzetet, igazi Bigpoint filozófia, hiszen a régi motoros a játékban nyer, az új pedig nyal 😛 Egyébként a saját szubjektív megjegyzésem az, hogy ezzel a filozófiával nincs semmi probléma. S most nem azért mondom, mert ennek a lehetőségnek a nettó nyerteseként jöttem ki, hanem azért mert marketing szempontból is teljesen logikus, hogy a játékot fejlesztő azokat fogja támogatni akik régebb óta a rendszer részei 😀A foglalatok újabb verziója!

A cikk címében szerepeltettem a foglalatok újabb dimenziója jelölést, hát akkor az alábbiakban erről is szeretnék pár szót szólni, s majd a végén úgy mellékesen a drop arányról is értekezni fogok.

Példaként akkor a fenti képet mutatom, amely jól demonstrálja, hogy a lassan több mint 1 hónapja végbemenő release változás, automatikusan minden tárgyon végrehajtotta a beavatkozást, s a régi rendszerben megszokott 4 foglalatot kiegészítette másik 4 foglalattal. Itt az érdekesség az alsó sorban levő 4 foglalat! Ide a megszokott drágaköveket nem lehet berakni, csak és kizárólag a nemes drágaköveket. Tárgytól függ, hogy a nemes kövek közül mit tudsz elhelyezni. A fenti példában a Test, ruha alakzat látható, amelybe 20% védelmi követ lehet berakni, s abból 4-et, foglalat bővítése esetén 5-öt. Hol tudod elkölteni az aranyozott lóheréid? Ügye erről már írtam egy cikket, de azért itt röviden leírom, hogy mondjuk Kingshill-ben Zumpe kereskedőnél. Többféle lehetőség is van. Ha kifejezetten fegyverbe és fegyverdíszbe való gyorsító nemes drágakövet szeretnél akkor azt ajánlom neked, hogy a 15 aranyozott lóherébe kerülő 8%-os változatokat vedd meg.

Egyébként szerényen bátorkodom megjegyezni, hogy aki elég szemfülesen olvasgatja a blogomat az rájöhet arra, hogy amikor a nemes drágakövekről írtam, bizony szükségként / ötletként már felvetettem, hogy vagy a nemes drágakövek tömörítési arányát növeljék, vagy találjanak ki valamit a foglalatok bővítésére 🙂

A megszokott normál kövek drop aránya

Ügye a jelenlegi állás alapján tehát gyorsító normál kövek pápá. A többi tekintetében a körmágus kaszt szemüvegén keresztül adom a helyzetjelentést.

A karakterem 43. tapasztalati szinten van, és a farmolások helyszínéül az Ashraya-hoz közeli Silvus Vulkánt választottam. A fentiekben írt támadási sebességben érdemes gondolkodni és a farmolásra kiváló villámcsapás / villámlánc párosban. Ezt azért fontos megjegyezni, mert sok okostojás mondja, hogy a tárgyak esési esélye úgyis random, stb. de több éves megfigyelés alapján mondhatom, hogy a drop sokkal kellemesebb ha magasabb a sebzésed / kritikus találati értéked / támadási sebességed. A normál drágakövek esetében teljesen mindegy, hogy milyen helyszínen farmolsz. Például szintednek megfelelő, vagy annál kisebb helyen, ugyanis a fentieknek megfelelő címletek fognak esni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..