Felkészülés a Q1 – köztesre

Régóta szövögetek egy kis tervet a fejemben, hogyha TP talentum szinten eljutok a 30-as szintre körmágus karakteremmel akkor szeretném kipróbálni a Q1 köztest solo módban. Amennyiben nem sülök fel a tervemmel akkor természetesen a Youtube csatornámon publikálni is fogom a művészi gyilkolást 🙂

A tény az, hogy jelenleg a 29-es tapasztalati szinten vagyok, félúton a 30-as szinthez, s bár sokan nem értik meg a gondolkodásmódomat – kedves klánomat a Ragadozókat leszámítva – de nekem még hosszú idő lesz a 30-as szint elérése. Persze az időt nem fogom felesleges dolgokkal vesztegetni, azon leszek, hogy eszközállományomat a jelenlegihez is viszonyítva sokkal jobban felfejlesszem. Így most TP szinten félúton kicsit le is állok az egyik nagy kedvencemmel az 1v1 PvP harcokkal, hiszen a győzelmeknek köszönhetően kegyetlen gyorsasággal jön onnan is a TP.Kellemetesebb nyaralási elfoglaltságom miatt 1 hétig nem is volt lehetőségem ránézni a játékra. Konstatálnom kellett a helyzetet, hogy ugyan hihetetlen de röpke 168 óra leforgása alatt is rengeteg változás állt be a Drakensang életében, ha más területen nem is de grafikailag az tuti.

btamas-uj-grafika-drakensang

Nos, hát ilyen az új arculat, s ha lehet még az előbbinél is sokkal de sokkal misztikusabb háttérrel 😉 Az új megjelenés, grafika nekem tetszik bár 1 hét kihagyás után a gépem nehezen fogadta, párszor ki is fagyott, mire az összes frissítéseket a kliens programban elvégezte.

Akkor térjünk is a lényegre, hiszen az eddigi szárnyaló statisztikája a blognak, köszönhetően annak, hogy 168 órája egy mondatot sem írtam, megtette áldásos tevékenységét, s megcsappant az olvasói létszám (mondjuk ez életszerű jelenség).

Egy pillantást engedélyezek is nektek, a jelenlegi eszköztáramra, s igyekszem tömören összefoglalni a stratégiám, hogy a jelenlegi arzenálomon mit lenne még érdemes fejleszteni, hogy egy Q1 SOLO játékot majd 30-as tapasztalati talentum szinten összehozzak.

eszkoztaram

Nos lehet fikázni, hiszen tudom, hogy 10-ből 9-es PvP győzelmi arányommal én vagyok a kicsi noob, de jelenleg tőlem ennyi tellett eddig, bár igyekszem fejlődni 😉 Gondolom sokan szeretnétek ha inkább a drága Sexydaemon játékostársam vetkőzne előtettek meztelenre, de be kell érnetek az én karakteremmel. Az eszköztáram egyik fele már majdnem egyedi, viszonylag baráti foglalat számmal, a másik felét viszont meghagytam mágikus szinten, illetve egyetlen egy legendás cuccot engedélyeztem magamnak, még pedig ott ahol a legkifizetődőbb a sapkánál, valamint egyetlen egy ritka tárgyam van. Az egyedi tárgyakba a farmolásokból szerzett töménytelen mennyiségű runák beleölése megéri, a legendás felszerelések többségéről viszont ezt nem igazán tudnám elmondani. Ott inkább érdemesebb mindig az aktuális szintnek megfelelő legendás cuccot craftolni (persze ha van jóval nagyobb TP-vel rendelkező társaság akikkel farmolni lehet, hogy Te ne kapj TP-t).

A farmolások során úgy vettem észre a különböző drágakövek egész jól esnek, ezért jóllehet sokan azt mondják butaság tömöríteni a köveket, de nekem mégis megéri. Az egyik indoka a meglévő mágikus tárgyaimnak pontosan az, hogy könnyebb újabb foglalatot tetetni beléjük mint mondjuk egy ritka vagy legendás cuccba (szerintem az kész andermant pazarlás, de ki hogy érzi).

ritka-jelveny-leiras

A ritka jelvénynek a fejlesztésében továbbra is fantáziát látok, ugyanis egész jól eloszlik benne a védelmi érték, az életerő és a sebzés, s minden egyes fejlesztéssel azért gyarapszik valamit. A Q1-re szeretném ezt feltétlen feltornázni legalább 35-ös szintig.

Innentől kezdve az eszköztáram bal oldalán lefelé már csak egyedi tárgyaim vannak, amelyeknél a terv szintén még a saját szintemhez képest a tovább fejlesztésük. Az alábbiakban ezekről ömlesztve egymás után adok egy kis áttekintési lehetőséget. Illetve az egyedi tárgyaknál annyi megjegyzést tennék, hogy a szorgos védelmező gyűrűjét sokkal jobbnak tartom mint a mágia gyűrűjét. Ebből következik logikusan, hogy ha a Q1-et végig vittem akkor inkább az ott kapott élet gyűrűjét fogom használni és a mágia gyűrűjét olvasztani fogom.

a-pompa-fegyverdisze-leiras

a-vedelem-hosi-ove-leiras

a-szorgos-vedelmezo-gyuruje-leiras

a-magia-gyuruje-leiras

A fentiek bár egyedi tárgyak de fejlesztésük mégsem jelent kínkeserves perceket. Érdemes minél nagyobb és hatékonyabb drágaköveket elhelyezni bennük, a megfelelő kombinációt szem előtt tartva.

Rendszerint nagyobb kihívást jelent mindig a sebző egyedi fegyverek fejlesztése, mint amilyen például az enyém is a kör göcsörtös botja. Sokan kérdezik hol szereztem. Szokásomtól teljesen eltérően barangoltam egyedül az egyik event során és hát ott esett . . . mázlifaktor is kell az élethez alapon 😉

a-kor-gocsortos-botja-leiras

A sebzéssel kapcsolatos köveket mindenféleképpen nagyobbakra és hatásosabbakra fogom gyúrni, mert egy hármas sebzésű kő nem sokat nyom a latba. Nem tudom mennyi esélyem lesz rá de felfejleszteni ezt a kör göcsörtös botját mondjuk 37-es szintig nagyszerű lenne és a hatása is tuti látszódna.

Egy legendás cuccom van a sapka, amit valószínűleg tovább fogok fejleszteni, ha csak nem esik helyette egy egyedi csoda, amit arra érdemlegesebbnek tartok.

legendas-legenysapka-leiras

Stratégiai okokból a jó mágusgömbömet meghagytam jó állapotban, nem tartom fontosnak itt a mágikus, ritka esetleg legendás változatot. Remek védelmi értéket lehet elérni vele és viszonylag könnyű a fejlesztése. Pont ez a magyarázata annak, hogy q1-re ebből bizony 43-as szintű gömböcske tuti lesz.

jo-magus-gomb-leiras

Akkor adok egy újabb ömlesztett sorozatot a mágikus tárgyakból, s jelenleg a repertoár ki is fújt 🙂

magikus-legenyvallvert-leiras

magikus-legenyruha-leiras

magikus-legenykesztyu-leiras

magikus-selyemcsizma-leiras

A mágikus tárgyakat egytől egyig mind 40-es szint felé tervezem fejleszteni. Lehet az egyedi tárgyakkal nem tudok olyan nagy léptékben haladni, de a mágikus tárgyak tuti nem jelenthetnek gondot. Igaz a mágikus legényruha helyett már csak az életerőm növelése miatt is sokkal jobban szeretnék egy egyedi tárgyat, pl. az örök jégmesterruháját. Úgy tudom Sigi dobja méghozzá hard fokozatban egy nagy adag mázlival, s ha nem csal az ismeretem akkor 40-es szinten dobja, bár ebben nem vagyok egészen biztos, ha valaki megtudja mondani, kommentelhet 🙂

Szumma szummárum, nem misztifikálom tovább soraimat, s Titeket sem fárasztalak, a lényeg, hogy átlagban a saját szintemhez képest levő 7-es szinttel nagyobb eszköztáron belüli dolgokra törekszem. Valamelyik nap chat-eltem valakivel aki azt mesélte, neki csupán 5 szinttel nagyobbak a fegyverei, tárgyai de megy neki a q1 solo. Talán pont emiatt de már most baromi kíváncsi leszek a hatásfokomra. Addig még írok más témákról is… Ki tudja q1 solo csak 1 év múlva lesz? 🙂

3 thoughts on “Felkészülés a Q1 – köztesre

  1. Visszajelzés: Új barátokra leltem, Vaserdő misztériumában | Bajkó Tamás - Drakensang

  2. Visszajelzés: Helyzetjelentés karakteremmel kapcsolatosan, s egy kis szkepticizmust elfojtó unikom | Bajkó Tamás - Drakensang

  3. Visszajelzés: Új barátokra leltem, Vaserdő misztériumában |

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..