Eszenciák sivataga event kiértékelése

Az esemény valószínűleg a holnapi nap folyamán fog véget érni. Ezzel kapcsolatosan biztonsággal semmit sem merek állítani, hiszen a játék ideje alatt egyszer egész biztos, hogy előfordult karbantartás, amely az event rendelkezésre álló idejéből lopott, tehát az sem kizárt ha egy kicsit esetleg hosszabbítanak rajta. Új szép külsőt kaptam a lila eszenciaharcos által dobott cuccoknak köszönhetően, amelyből egy teljes szettet állítottam össze magamnak. Annak okát, hogy miért nem a piros esszenciaharcos szettjének összeállítására törekedtem nagyobb erőforrással, azt természetesen a cikkben tisztázni fogom, bár úgy vélem a mögöttes döntés indoka kissé komplex.

btamas-uj-designElőző cikkemben pusztán beharangoztam, hogy milyen eseményről is lesz szó, de 100 százalékig egyáltalán nem voltam tisztában a lehetőségekkel, esetleges kritériumokkal. Azt hiszem valahol a cikkem vége felé írtam, hogy 10 – 12 nap múlva okosabb leszek. Okosabb is lettem, eme játék során sok tapasztalatot szereztem – némi iróniával túl sokat is – mert 29 -es tapasztalati szintről felszáguldottam 31-es tapasztalati szintre. Igaz az események állandó jellegű velejárója, hogy nagyon nehéz megúszni nagyobb mértékű tapasztalati pontok magunkra szedése nélkül.

Igazából Dúria világában két játékos létezik:

– az egyik amelyik őrült módon szedi magára a tapasztalati pontokat és az egyes eseményeket megpróbálja teljesíteni a nagy haverjai segítségével. Valahol őket hívom kullancsoknak 😉

– a másik játékos fajta, amilyen magam is vagyok, megpróbálja a karakterét a PvP kihívásaira felfejleszteni. Ez egyúttal azt is jelenti, ha erős karakterek szeretnénk lenni, akkor gondoskodnunk kell arról, hogy fegyvereinket, eszközeinket mindig a saját jelenlegi tapasztalati szintünk felett tartsuk. Ez azért nem olyan egyszerű, hiszen egy karakterből az egyedi tárgyak segítségével lehet a legtöbbet kihozni, s ezeknek a tárgyaknak a fejlesztése ha lehet még több rúnát követel meg mint a legendás cuccok továbbfejlesztése.  Nem véletlen tehát, hogy az arénaharcokra specializált karakterek nem szívesen vesznek részt az eseményekben. Pontosan ezért az események többségét kénytelen vagyok magányos harcosként megvívni.

eszencia-sivataga-oazis

Innentől kezdve érthető hát, hogy mindig alaposan át kell gondolnom mielőtt egy eseménybe beleugrok. Arra tettem ígéretet, hogy csupán bele fogok nézni az eseménybe. De mikor kipróbáltam elértem egy olyan pontot, ahonnan már nem volt visszatérés. Mivel túl sok tapasztalati pont jött rám, sajnos a helyzet adta magát: vagy kitermelem legalább a teljes lila szettet, vagy looserként távozok az eseményből, magamra szedvén egy csomó felesleges tapasztalati pontot, úgy kb. fél éves karakterbe ölt melómat ezzel hazavágván. Választásom tehát nem volt, ha törik ha szakad a lila teljes szettnek meg kellett lennie, ugyanis csak így teljes állapotában ért igazából valamit például a sebzés tekintetében. Az, hogy a tapasztalati talentum szintem 1-2 szintet megemelkedett, nem olyan vészes probléma és sajnos szükség is volt rá, hiszen beígértem egy a jövőben közreadandó általam készített q1 köztes solo videót, a köztesbe meg úgyis az alap belépő a 30-as tapasztalati szint.

Az eseményt teljesen egyedül vittem végig és vért izzadtam mire teljesítettem. De nem ám azért mert olyan nehéz feladat lett volna a lila esszenciaharcos megölése, vagy esetleg a lila eszenciaharcos megidézéséhez szükséges 15 darab esszenciamag megszerzése. Ez nagyon is egyszerű kihívás volt, hiszen bőven elég volt eme projekthez rendszeresen gyilkolni az eszenciaőröket és azokból is elég volt hidegre tenni a zöldeket, kékeket és lilákat. Ha ezeket végig takarítottam a pályán akkor majdnem azt kell, hogy mondjam de piros eszenciaőrökhöz hozzá sem kellett nyúlnom. Eszenciaőröket a kristályoknál kinyitni pedig nem volt nagy művészet mert az eszenciaörvények rendesen dobták a nyitásukhoz szükséges eszenciaszilánkokat, tehát anélkül, hogy az esemény térképének piros övezetébe mentem volna teljesen kényelmesen ki lehetett termelni 15 darab eszenciamagot, a lila eszenciaharcos megidézéséhez. A lila eszenciaharcossal kapcsolatosan is észrevettem egy hibát. A Bigpoint által kiadott szerződésmódosítás értelmében kötelességem lett volna jelezni ezt a tényt a fejlesztők felé, de magasról tettem rá, csupán arra törekedtem, hogy az észrevett hibát, erkölcstelenül ne használjam ki. Az észrevett hiba lényege, hogy ellentétben a Drakensang fejlesztők előrejelzésével, amelyben jelezték, hogy gondoskodtak arról ne lehessen a fő boss-okat megakasztani, hát nagyon úgy tűnt, hogy azért a megakasztás működött, mert be lehetett a karaktert állítani olyan lila boss-tól való távolságra, amelyből a boss-t sikerrel lehetett lőni, a boss lövedéke viszont nem sebezte saját karakterünket (az én olvasatomban már ez is megakasztásnak minősül).

Az út amelyet inkább az erkölcstelen ösvény helyett választottam:

A lila eszenciaharcos megöléséhez egyáltalán nem volt másra szükség, mint gyors reakcióidőre és türelemre. Szerencsére nem volt felvértezve mesterséges intelligenciával, így nagyon kiszámítható időközönkénti és irányba történő lövései voltak, amelyet kényelmesen ki lehetett kerülni és folyamatosan lehetett lőni (a rombolás eszenciájának használata nélkül is) és szépen megadta magát. A titka annyi volt, hogy közvetlen a kristálynál a megidézés után, jó messzire el kellett szaladni. Nem szaladt ez senki után, ettől nem kellett tartani. S amikor nyitás után az ember egy kicsit már észhez tér és képes a higgadt fejű manőverekhez, akkor már működött mindaz amit a fentiekben leírtam. Az alábbiakban (screenshot) közreadom a lila eszenciaharcos összes megszerzett kellékének életképét: ritka eszencia kesztyű, ritka eszencia vállvért, ritka eszencia csizma, ritka eszencia páncél.

ritka-eszencia-csizma

ritka-eszencia-kesztyu

ritka-eszencia-vallvert

ritka-eszencia-pancel

Mint mondottam vért izzadtam az eseménnyel de nem az eseményen belüli kihívások miatt 😉 A Drakensang környezetnek van sajnos egy olyan gusztustalan habitusa, hogy a garantált sikerhez vezető út nagyon de nagyon random alapú elosztásban működik. Természetesen ahhoz, hogy az esemény területére beléphessünk 10 szférakristály kellett. Ezzel nekem nem is volt semmi bajom, hiszen ne lehessen már olyan könnyen bejutni az event területére, meg amúgy is ez csak növeli a DSO világában levő aktivitást. De az egyszerűen gyomorforgató, hogy 10 darab kristályt van akinek 4 órányi, ismétlem 4 órányi farmolás után dob csupán – ezzel majdhogynem teljes mértékben elvéve az eseménybe kapcsolódáshoz való kedvet a játékosoktól – van akinek 2 órányit kellett farmolnia, sokan azt mondták 1 óra alatt jött össze,  és voltak a hihetetlen mázlisták akik röpke 30 percnyi farmolási idő után már ki is termelték a 10 darab szférakristályt. Az utóbbi esetben teljesen egyértelmű volt, hogy az event első pár napját arra áldozták fel, hogy több szász szférakristályt begyűjtsenek, és 45. szintű játékosokhoz kapcsolódva, ezek a szerencsés mázlisták megcsináltatták az eventet maguknak. Csak tudnám persze, hogy akkor mi volt ebben a játék számukra? Igaz már nem lepődök meg semmin, mert Atlantisz Szívében rendszeresen tanúja vagyok annak, hogy 45. szintű játékosok előszeretettel ölik a betérő 30-as szintű PvP -seket, mintha a becstelen ponton kívül bármit is kapnának érte 🙂

Annak érdekében, hogy a lila eszenciaharcostól bekasszírozzam az összes kelléket 16 darab kört kellett futnom, azaz 160 darab szférakristályt kellett felhasználnom. Elkövettem persze azt a szakmai hibát a múltamban, hogy szférakristályból az égvilágon semmit sem tároltam be. Ha betároltam volna akkor simán lett volna 200 – 300 darab ami rendelkezésemre állt volna, így hát szenvedtem mint a kutya 😉 Szóval én teljes mértékben megértem azokat, akik azt mondják nehogy már minden idióta teljesíteni tudja az eseményt, kelljen kicsit már megharcolni érte. Ezzel nincs is semmi baj! De akkor mindenkinek ugyanolyan arányban kelljen már megharcolni érte, s ne legyen olyan, hogy valakinek szféra 5 percenként esik, más valakinek meg jó ha 40 percnyi kőkemény farmolási idő után 1 darab.

Attól, hogy magányos harcosként végeztem az eseményt, még tartottam a kapcsolatot más játékosokkal is. Nekem a lila eszenciaharcos azt a retkes ritka eszencia csizmát vagy 6x dobta, s ismételt más kellékeket is!!!! Más játékosok akik kifejezetten a red essence boss -ra hajtottak (piros eszenciaharcos) és akik csapatban nyomultak, szintén azt mesélték, hogy számtalan körben mindig csak a csizmát és a csizmát dobta, semmi mást. Voltak persze olyan mázlis játékosok, akiknek röpke 4 kör alatt összejött az összes kellék (főként ezen játékosok köréből kerültek ki azok, akik aztán Facebook-on osztották az észt, amolyan bort iszok, vizet prédikálok stílussal, hogy kelljen már valamiért egy kicsit megharcolni, ne hisztizzetek már…). Szóval nem erőnlét, vagy harci tapasztalat kellett ehhez az eseményhez, hanem inkább óriási mázlifaktor és türelem, hogy legyen kedved újra és úja megcsinálni a köröket, nem kissé már frusztrálva érezvén magad amikor mondjuk az 5. kör után is ugyanazt a felesleges baromságot dobta. A csúcs az volt az egészben, hogy magában a lila eszenciaharcos kelléke semmit sem ért. Azaz a duplikációból az égvilágon semmi előny nem volt kicsiholható, mert a rúna értéke mindössze 600 valamennyi volt, s a piros eszenciaharcos kellékei esetén is maximum csak 2000 valamennyi volt a bennük rejlő rúna érték. Tehát a fejlesztők megtettek mindent azért, hogy ne legyen kedv farmolni ezeket a duplikációkat, ugyanakkor mégis farmolni kelljen. Pedig ha lett volna bennük mondjuk 12,000 rúna akkor legalább ellensúlyozni tudta volna egy kifejezetten PvP karakter, azokat a járulékos veszteségeket, amelyeket a sok sok felesleges kör miatt a tapasztalati talentum szintjén elszenvedni volt kénytelen!

Egy kis önkritika:

Sokszor hangoztatom, hogy igazi magyar nemes nem ír, nem olvas 😉 Maximálisan igaz volt, most ez rám is, melynek következtében egy teljesen felesleges feladatot elvégeztem. Amikor az eseménnyel kapcsolatos hivatalos beharangozást olvastam (előző cikkemben, pedig linkeltem is) hát akkor eléggé felületes voltam, s valljuk be őszintén a színekre fókuszáltam. S azt néztem, hogy a legendás darabokat és a ritka darabokat mi dobhatja, s kép formájában mellékelem, hogy vizuálisan nagyon bezavarta szőke fejemet az alábbi.

dso-official-screenshot-event

Olvasás nélkül ügye én csak a képre asszociáltam és a legendás esszencia felszerelések szép aranysárga színét tudatalattimban már össze is kötöttem a sárga eszenciaharcossal (jóllehet a kép alatt sárga eszenciaörvény van írva). Szóval szépen ki is nyitottam, azaz megidéztem a sárga eszenciaharcost, mert azt hittem, az is dobhatja a legendás felszerelést. Valahogy a sárga meg a piros nagyon egybe volt nekem 🙂 A hivatalos oldalon pedig teljesen egyértelműen oda volt írva: A sárga Eszenciaharcos nem dob felszerelést, csak sárkánypénzt. Hát igen, olvasnom kellett volna, pontosan azt amit én szoktam tanácsolni másoknak 🙂 Nagy buzgósággal picsányi 10 sárkánypénzért, ha jól emlékszem 20 eszenciamag ellenében meg is öltem. Ez volt aztán az oktalan pazarlás 🙂 Főleg, hogy ezt a balfaszságot – s elnézést a nem szalonképes kifejezésért – de pont abban az idősíkban tettem, amikor még totál elképzelhetetlennek tartottam, hogy a lila eszenciaharcos valaha is a nekem szükséges ritka eszencia páncélt dobni fogja, s gondoltam az örökké valóságra vagyok kárhoztatva ezzel a ritka eszencia csizmával.

Volt egy feladat aminek event pályán való megtalálására azt hiszem maximum csak 25% esély volt Ez Jullov megvédése volt. Azt hiszem Ő mindenki számára közismert NPC. Ezt nem kreálták valami nehézre a fejlesztők, gyengébb karakterek számára is, gyors reakcióidővel és ide – oda való ugrálásokkal teljesíthető volt. Igaz a jutalom sem ért egy fabatkát sem. A jutalom egy vicces emotion szolgáltatás, a tánclejtés kategóriájában. Persze élettartalma ha jól emléxem csak 7 napra szólt. Valószínűleg azt akarták letesztelni vele, kinek mennyire jön be és lehet a Gnób kínálatába majd meglehet találni?!

Mi lett volna a helyes stratégia azok számára akik nagyon gyenge karakterrel rendelkeztek és szinte csak a zöld ellenfeleket tudták gyilkolni?

Nos igen, erre is megvan a magyarázatom. S mivel nem egy Kedves Olvasóm jelezte, hogy azért szereti a blog cikkeimet mert imádja a benne rejlő know-how dolgokat így az ezzel kapcsolatos érvelésem is leadom. Azok akik csak a zöldeket tudták ölni, vagy nagy nehezen a kékeket, teljesen egyértelmű, hogy nagyon béna, a legtöbb esetben elavult, jóval a szintjük alatti fegyverekkel rendelkeztek. Nekik volt kiváló lehetőség, s szerintem ennek az eventnek ez volt a lényege, a fokozatosság elve szerinti stratégia. Ugyanis lehet én a zöld, kék, stb. eszenciaharcosokra alapból rá se néztem, hisz időpazarlás lett volna, de a silány fegyverzettel, eszközökkel rendelkezőknek pl. már a zöld eszencia harcos 4 össze illő készlete is nagy segítség lehetett volna és egy esély arra, hogy neki menjenek a kéknek, majd ott is ha mind a 4 megvan akkor a lilának. Pirosra logikus, hogy nem lett volna esélyük, fokozatosság ide vagy oda 😉 S persze az is igaz, hogy valószínű a zöld, kék eszenciaharcosok esetén is ugyanúgy történt volna minden, hogy majd esetleg a 16. kör után dobta volna a 4. részt 😉 De úgy vélem a fejlesztőbrigád ezt a reakciót várta volna…

A cikk elején ígéretet tettem rá, hogy megmagyarázom, vagy legalábbis valamilyen formában megideologizálom, hogy erőforrásaim nagy részét miért nem áldoztam a red essence boss összes kellékére, merthogy az a menő ám:

– Úgy vettem észre, hogy a fejlesztők egy kicsit túl lőttek a célon, amikor a piros eszenciaharcos fittségi állapotát beállították. Úgy vélem teljesen egyedül normál körülmények között – tehát csalás nélkül – ezt nem lehetett megölni. Persze számtalan játékos volt aki jelezte felém, hogy egyedül sikerült megölnie a piros eszenciaharcost és tényleg tényként kell közölnöm, hogy ezek a játékosok sokkal jobb, erősebb karaktert képeznek mint amilyen az én körmágus karakterem. De ők is azt mondták, hogy csakúgy tudták megölni ezt a piros fő boss-t, hogy…

1) prémium tagsággal rendelkeztek – ami ügye nagyon fontos tényező, hiszen nem kell 40 andermantot a rendelkezésre álló keretből elkölteni ahhoz, hogy a karakter a halála után, ismét csak event pályán maradhasson (újabb 10 darab szféra elpazarlásával). S a korlátlan számú prémiumos újra éledéseknél azért azt sem szabad elfelejteni, hogy amikor a karakter újra éled, a fegyverzetének állapotán kívül minden újra fitt – egy új fejlesztésnek köszönhetően meg már arra is lehetőség van, hogy városon kívül javítsuk fegyvereinket, ilyen nekem is esett többször, onnan tudom, s egy prémiumos nyilván ebből is vásárolgat-, azaz a HP érték (életerő) ismét 100 százalékos lesz, míg a drága piros eszenciaharcosnak az életereje nem termelődik újra. A fejlesztői koncepciót itt maximálisan megértem, üzletpolitikai szempontokból, hiszen ezáltal az események maximális teljesítéséből presztizst csináló játékosok körében eltudják érni, hogy megvásárolják a prémium tagságot ami a cégnek ügye rendszeres bevétel, ebből van pénz a fejlesztésekre, tehát nem anyázunk, hanem örülünk ennek. Persze az már más kérdés, hogy ilyen körülmények között, pontosan mi is a játékélmény? Kihívás nélkül szerintem nincs játékélmény, de lehet ez csak az én egyéni véleményem.

2) Nagyon sokan kiaknázták a piros eszenciaharcos esetében is létező megakasztásos történetet. Nem kellett mást tenni mint 25 eszenciamag ellenében megidézni és gyorsan felfele kiugrani és elbújni a kőfal mögé. A kőfal azon része mögé, ami mögé a piros boss nem tudta, vagy egyszerűen csak nem küldte be azt a piros tányérhoz hasonlatos kis szeretet csomagját, aminek egyébként egy light-osabb változatával lehetett találkozni a sárga eszenciaharcos esetén is. A kőfal mögül biztonságban be lehetett küldeni körmágus esetén a villámot. Persze mint tudjuk a villám az nem eszenciából táplálkozik hanem manapontokból, így a rombolás eszenciájából előnyt ezzel a megakasztással nem lehetett kovácsolni. Aki ezt a trükköt végig vitte annak legalább 40 percet vett el az életből, hogy szépen hosszadalmasan és unalmasan nyomkodhatta a villámgombot mire végre a piros boss kiterült. S persze azért a dolog szopatós része őket is érintette ám, hogy a 6. körnél is csak a retkes legendás eszencia csizmát kapták 🙂

btamas-event-haladas

Tehát indokolásom, hogy miért nem hajtottam a piros eszenciaharcosra gőzerővel, pontosan az, hogy a 2) pont ökörségével semmi esetre sem szerettem volna élni. Nem azért mert szabálytalan, vagy etikátlan, hanem azért mert azért játszok, hogy kellemes legyen az időtöltésem és nem unatkozni megyek be egy – egy eventre 🙂 A másik ok pedig az, amit részben már említettem is a cikkben, azaz a PvP karakterek alapvető habitusa. Nagyon nehéz számomra úgy egy erős maggal megáldott csoportot összehozni, amelyben legalább mindenki olyan erős mint én, vagy nálam erősebb. A PvP karakteresek, ugyanis nagyon de nagyon nem mennek eventekre, vagy ha mégis mennek akkor próbálnak olyan protekciós kapcsolatokat szerezni maguknak, hogy berakják őket egy olyan csoportba ahol mindenki 6 szinttel nagyobb. Mi nagyon ritkán tudjuk elérni, hogy egy ilyen csoportba berakjanak bennünket mert akár mennyire az átlagjátékosok felett vagyunk, tehát például simán lealázunk PvP harc esetén egy nálunk 6-7 szinttel magasabb, de ugyanolyan PvP ranggal rendelkező játékost, azért az események világa más… Ott ha az ellenfelek 6 szinttel nagyobbak mint mi akkor az a mi zsírunkat is kiveszi a fő boss-ok esetéről már nem is beszélve. Így tehát a PvP karakterek nagyon ritkán eventeznek. Én is 100x meggondolok egy eventhez való csatlakozást. Most is majdnem kudarcot vallottam, s lehet csak Miss Fortuna mentett meg a végén 😉

Szumma szummárum:

Azért nem kicsit nevetek egy – két fostalicskán akik kullancs módszerrel megszerezték a teljes piros esszenciaharcos felszerelést és nagy elánnal jönnek PvP-re (1v1). Onnan tudom, hogy teljes felszerelésben vannak, mert felismerem az öltözéket! Azokat akik a szintemnél max. 4 szinttel nagyobbak és ugyanolyan PvP rangban vannak, rendszerint mindig legyőzöm. Azt hiszem ez szorgalmamnak köszönhető. Lévén, hogy azokat a tárgyakat amelyek helyére került be most ez a teljes lila eszencia szett, szépen küldtem mind a kohóba (nem egyedi tárgyak voltak zömével, de jóval szintem fölé voltak fejlesztve) s a bennük levő rúnát meg átültettem a teljes lila eszencia szettbe. Így most úgy tűnik kicsit fittebb vagyok egy – két tökfilkónál 😉  S természetesen Dúria városain belül manapság fellelhető szivárvány pompák is nagyon megmosolyogtatnak. Ez annak a végkifejlete, hogy elég kevesen tudták a teljes szettet megszerezni, így egy kicsit ebből is, kicsit abból is csipegettek, egy ilyen vegyes papagáj színű egyveleget alkotva karaktereik ruhájára 😉 Természetesen mindenki egytől egyig azt reagálja, hogy egyéniségek, nem szeretik az egyszínű holmikat :))) Ez kb. olyan mint az autó nélkülieknél a környezetvédelmi mánia :))))))

btamas-eszkoztar-inventory

A következőkben a munkám igazi része inkább az eszköztáram bal oldalára fog koncentrálódni, csakhogy szinkronban legyen mindkét oldal 🙂 3 tárgy kivételével: gömb, ritka jelvény, legendás sapka, immáron teljesen egyedivé lettem. Az egyik napi feladattal sikerült kapnom egy szintemnek megfelelő ritka gömböt is, de nem igazán tartottam jó ötletnek a megtartását. A különbség a jelenlegi mágus gömbömhöz képest csupán annyi volt, hogy +6 sebzést adott, ugyanakkor a benne levő védelmi értékek mind szépen piros nyíllal jelzetten mutatták, hogy sokkal vacakabb mint a mágus gömböm. A ritka gömb 31-es szintről a 32-es szintre való fejlesztése meg valami 170,000 rúnát követelt volna. A jelenlegi mágus gömbömben jó ha van 115,000 rúna, szóval a ritka gömb megtartása nem lovagi hősiesség, hanem stratégiailag öngyilkosság lett volna a részemről!

Köszönetnyilvánítás a TP mentes farmolási lehetőségért, amely nélkül igazából eventezni sem tudtam volna:

Szinte csak Robocop107 nick alatt futó játékostól kaptam a legtöbb segítséget. Néha ez a játék arra is jó, hogy tükröt tartsak magam elé és a saját jellememet végig gondoljam. Ő kitartóan segített nekem, hogy TP mentesen szférakristályt farmoljak. Mert ha ugyan az erőforrásaim nagy részét nem is szenteltem a piros eszenciaharcos számára, de azért egy stratégiai elágazást kreáltam abba az irányba is, ezért az utolsó 2 napban próbáltam egy kis szférát felhalmozni, tanulván a lila eszenciaharcos esetéből, hogy 16x kellett bemennem. A visszajelzésekből viszont, statisztikailag el kellett könyvelnem, hogy a többség 8 körből (azaz 80 szférakristállyal megúszta), ezért gondoltam legalább gyűjtök 60 szférakristályt és belekóstolok ebbe a piros eszenciaharcos kihívásába is. Mikor azonban láttam a nehézségi fokát és egy béna csapat megakasztásos, szánalmas próbálkozását akkor felhagytam eme részcélkitűzéssel. S ezen a ponton érzem kicsit szemétnek magam, mert Robocop107 annyira szerette volna megszerezni a lila esszenciaharcos teljes szettjét, és elmesélte nekem, hogy neki ez az utolsó nap, mert másnap már a kislányával van és csak vele fog törődni. így utólag átértékelve az emberi értékek szem előtt tartásával, inkább neki kellett volna segítenem, mintsem egy eleve kudarcra ítélt piros eszenciás küldetéssel foglalkozni! Persze mivel Ő 38-as szinten van, nem tudom én 31-es szinten, akár mennyire is fitt vagyok, mennyire lehettem volna a hasznára. Azért az örömöt csalt az arcomra, hogy sikerült találkoznom egy olyan apával aki szintén a gyermeke érdekét, saját érdekének előterébe helyezi. Mondjuk ez így is van rendjén, csak sajnos ez nem sok szülőnél realizálódik.

One thought on “Eszenciák sivataga event kiértékelése

  1. Visszajelzés: Dragan visszatérése – Halloween 2014 | Bajkó Tamás - Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..