Egy kis andermant vadászat

Andermantot farmolni kellemes dolog, már aki szeret farmolni, annak mindenképpen. A játék során, ilyen jellegű kalandjaimról szerintem már ódákat zengtem. Most azonban a Drakensang Online hivatalos fórumának egy igen elmés, kiváló marketing alapokra fektetett felhívására szeretném minden Kedves Olvasóm, követőm figyelmét ráirányítani.

Egy marketing stratégia akkor jó ha megtudja teremteni az üzleti életben már oly régóta elhíresült B2B azaz Business to Business alapot. Nagyzolás nélkül, ékes magyar nyelvünkön ez szimplán annyit jelent, hogy a kútfőből valami olyasmi pattant ki, amely igen nagy érdeklődésre sarkallhatja mind az ötletgazdát, s mindazokat akik úgy döntenek élnek a lehetőséggel. Mint ismeretes a játék egyik legkedveltebb fizetőeszköze az andermant, a sárkánypénz után.Mit is eszeltek ki a marketing zsenik?

Úgy döntöttem, hogy a fenti szöveget inkább grafikus fájl formájában illesztem be a cikkbe, főként azért, hogy tiszteletben tarthassam a Google irányelveket, illetve ne legyen duplikált tartalom a cikkem és a Bigpoint hivatalos fóruma között. Nem nagyon vacakoltam a grafikával, így a szöveg elejét ami sárga színű, s ami nyilvánvalóan nem olvasható azt azért az alábbi idézetben itt  megemlítem:

EZEN topikban már eddig is volt lehetőségetek bejelentést tenni, innentől kezdve azonban minden fordítási hiba bejelentése után, amit a csapat jóváhagy, 3000 andermant üti a markotokat.”

Nem ámítás, nem csalás, a Bigpoint úgy döntött, hogy nem fog fizetett alkalmazottjainak feladatot a fenti hibák detektálására kiadni, hanem a több szem, többet lát alapon, a több ezerre rúgó magyar játékosközösségének erejét kívánja felhasználni. A valós életben ez ingyen és bérmentve folyamat a cégnek, de ugyanakkor játékosi elmével felfogva a Bigpoint ajánlata felér egy igazi Western-i Wanted plakáttal 😀 3.000 andermant ellenében kinek ne érné meg felkutatni az esetleges hibákat? Úgy gondolom, hogy ez a felhívás remek lehetőség lesz az andermant értéknek tesztelésére is. Mármint úgy értem, hogy a játékon belül már-már az andermant is egyfajta márka. A márka pedig nem más, mint asszociációs rendszerek összessége. Komolyan kíváncsi vagyok, hány kalandos játékos érdeklődését fogja megragadni ez az ajánlat.

A játékosoknak ez tényleg jó játék, a játékfejlesztőket, illetve nyelvi szövegáttételek adminisztrátorainak nagyon nagy segítség. Ők ugyanis egy adatbázisból látják a szöveget, s azért napi 8 órában azt nem kellemes dolog vizslatni 🙂 A játékosok viszont élményszerűen oldják meg a problémákat s nem is sejtik milyen hasznos funkciót töltenek így be 😛

Szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar minden nyelvi hibára fény fog derülni, mert több ezer andermantra éhes játékos fogja vizslatni a megadott határidőig mondhatni 0-24h módban.

Kedves Bigpoint, ha találok valamit én jelzek Nektek 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..