DSO rangsor – köztes világok viadala

Nos, tulajdonképpen ez is egy event amiről most írni fogok. Számomra új és érdekes volt, mert ilyenben még nem vettem részt. Akik ismernek – vagy csak ezt a blogot követték nyomon – azok pontosan tudják, hogy a 45. tapasztalati szintemig gyakorlatilag fogtam a TP-t és mint PvP kari jeleskedtem.

PvP üzemmódban azért Dúria összes zegét-zugát feltérképezni nem igazán volt módom. A 45. szint már elég magas volt, de mivel a cuccaim szintemhez képest jelentősen fel voltak húzva, ezért úgy gondoltam neki ugrok az 55. szint elérésnek. Pár napon belül realizáltam is, s amellett, hogy igyekeztem némileg új alapfelszerelést beszerezni, lehetőségem volt felfedezni PvE-n belül a különböző világokat.

Pár napja egy érdekes köztes világokhoz kapcsolódó eventre bukkantam. Természetesen a Drakensang Online életében ez nem új keletű event, csak én eddig még nem vettem részt benne. Ennek a DSO rangsoros eventnek az a lényege, hogy a különböző köztes világokban állhatod meg a helyed, pl. solo üzemmódban. Így is tettem, mivel q3 volt mindig is a kedvencem – Királyi Kripta köztes – ezért gondoltam beszállok a játékba. Egy kicsit farmolgattam a q1 világában is, ott bronzérmes lettem, azzal a pár körömmel amit futottam. A q3-ban ezüstéremig jutottam. Szerintem ha lett volna még egy kicsi időm, hogy sajátos komótos tempóban farmolgassak akkor lehettem volna aranyérmes is. Azért gondolom, mert a rangsor listában úgy láttam, hogy már a 682. helyen levők is aranyérmet kaptak. Az én cammogó stílusommal, hivatalosan a 703. helyig futotta, tehát ezüstérmes lettem. De ezzel is rengeteg érdekes ajándék szakadt rám. Úgy gondolom ha a felszerelésem még nem is a tuti, hiszen pár napja vagyok 55. szintes, azért remekül debütáltam a nagy karakterek között 🙂

 

Egy olyan screenshot-ot adok a rangsorról, amivel szűrtem kimondottan a barátaimra és klántársaimra korlátozva. Ennek a nézetnek így több értelme van számomra, hiszen nem igazán érdekelnek azok a dolgok, hogy számomra ismeretlenek épp hol tartanak. Azért az igazat be kell vallanom, inkább jólesően farmoltam, a játék heve nem teljesen fogott el. S igazából inkább az utolsó nap húztam rá egy kicsit 😛

No de akkor mi jó dolgokat is kaptam? Befolyt legalább 752 arany. Az ezüst helyért 500 arany jár, de gondolom a rendszer hozzászámolta a bronzérmés hozamot is, amely 250 aranyat kellett, hogy hozzon a konyhára. Nos nem vagyok elégedetlen, azt kell mondjam, annak a sok – sok rúnának azért jobban örülök, amelyet a köztes solos köreim eredményeztek nekem. Én az arannyal úgy vagyok, hogy ha eladom amit farmolok és nem olvasztok, akkor 500 aranyat akár 35 perc alatt is begyűjtök, tehát nekem a nyeremény az arany tekintetében nem egy nagy was ist das. Az aranyon kívül kaptam még a töredékkereső mágikus szemüvegéből is hármat. Ennek viszont örültem, mert ez egy olyan cucc, hogy 1 órán keresztül megnöveli a matériatöredékek drop-jának esélyét 🙂 Matériát meg szeretem gyűjteni!

Ezenkívül kaptam még pokoljáró töredékeket is legalább kétszázat. Most már nagyon sok van nekem, egyelőre nem is tudok mit kezdeni vele, hiszen ez a köztes világnak a pokoli szintjéhez kell, amit solo-ban úgy sem bírnék, s egyelőre nem hozott össze a sors olyan csoporttal akik bírták volna.

Szóval amíg a saját cuccaim felfejlesztésében nem leszek ott, hogy azt solozni tudjam, addig szerintem csak gyűlni fog. De nem baj, mert pokoli köztes belépőhöz amúgy is mindig kell majd 80 darab belőle, s andermantért vásárolgatni nem valami kellemes!

Befolyt még hozzám csakúgy 2500 matériatöredék is. Azért az jó, sokat kell farmolni ilyen mennyiségért 😛

A q3-as rangsor statisztikáról annyit, hogy ahogy a képen is látható nyilván voltak tartva a megölt fő boss-okért járó pontok is. Azért ebből jól látszik, hogy a nagy többség nem igazán kultiválta solo-ban Heredur gyilkolászását 😀 Ebben a műfajban úgy látom Ladyszabrina überelt, s szerintem Ő mod3-on csinálta ezt az eventet, ebben egész biztos vagyok. Úgy látom Ő még másik két Q világot is rendszeresen látogatott mert nem csak q3-ban lett aranyérmes.

Egy kis tesztnek jó volt ez az event, mert legalább megismerhettem azokat az új skilleket, amelyekről a Bigpoint már beszámolt, hogy ezekkel gazdagítani fogják a köztes világot. Szerintem jó ötlet volt ez a fejlesztők részéről, mert például ezekkel az új skillekkel Heredur sem olyan unalmas, és a likvidálása jóval nagyobb kihívás. Ilyen sokat rég barangoltam már a köztes világokban, úgyhogy felüdítő volt számomra 🙂 Örömmel tapasztaltam azt is, hogy érdekesebbé tették különböző meglepetésszerű opcionális dolgokkal a köztest. Azaz pár perc erejéig jobb képességekkel feltudod vértezni a karaktered ha rákattintasz a különböző helyeken megjelenő oszlopszerűségekre. A kedvencem az amikor 2 percre megnő 35%-al a sebzésem 🙂 Azért jók ezek az opcionális dolgok, mert legalább kapsz egy kis demót belőle, hogy milyen is lenne a karid köztesben ha mondjuk 35%-al jobb sebzésed lenne. Erőt ad a karakter húzásához 😛

Na később majd még jelentkezem, s be fogok számolni róla, hogy mit alakítok a karakteremen. Jelenleg két event érdekel, amely az event naptár szerint hamarosan eljön. Az egyik Vargulf event, a másik pedig a Karabossa lesz. Friss 55-ösként még nincsenek olyan cuccaim, hogy ezek az eventek hidegen hagyjanak. Kis pvp-s szintem, rúnából már felhúztam olyan szintre magam, hogy nem mindig hatottak meg az eventek kínálatai. No, de most majd látom miből mit hozok ki! Ahogy a mondás is tartja, jövőre nagyobbat ölünk 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..