Drakensang Online tablet gépen, esetleg mobilon?

A DSO rajongók közül vélhetően sokan kereshetnek rá az olyan megoldásokra, amelyek segítségével tudnának alternatív módon csatlakozni kedvenc online játékukhoz az asztali PC kivitelezéseken kívül. Egyesek tablet pc verziókat keresnek, míg megint mások olyan mobil telefonokon is próbálkoznak a DSO futtatásával amelyeken az Android operációs rendszer fut.

Tablet-Computer-

Nos sajnálat a köbön, de a Bigpoint úgy igazából egyikre sem rendelkezik hivatalosan is használatban levő megoldással. Pedig nagyon sokan a játékkal kapcsolatos különböző fórumokon  — angol és magyar nyelvű fórumokon egyaránt  — jelezték, hogy már annak is örülni tudnának ha egy ilyen eszközzel csupán be tudnának lépni a játékba a napi feladatok miatt. A legnevezetesebb cégek komoly alkalmazásokkal teli adatbázisát is képesek megfertőzni az olyan felelőtlen ígéretek, amelyek elhúzzák a kolbászt az érdeklődők orra előtt, de az égvilágon nem nyújtanak semmit sem. A 1Mobie Market az Android alkalmazások egyik legelismertebb piacának tekinthető.Az alkalmazások jó részét itt teljesen ingyen be tudjuk szerezni az úgynevezett okos telefonokra. De még ebben a köztiszteletben álló gigantikus bugyorban is néha találhatunk kevésbé hasznos dolgot mint amilyen például a http://www.1mobile.com/drakensang-online-1325910.html oldal, amely nem ígér kevesebbet az érdeklődőnek mint a gyönyörű 3D hatásokkal bíró Drakensang Online-t az arra alkalmas okos telefonra. A visszajelzésekből az látszik, hogy igazából nem volt még ember a talpán aki a saját okos telefonján ezt az alkalmazást működésre tudta volna bírni, pedig valóban az .APK fájl a fenti link útján elérhető.

Megmondom őszintén én azért nem kicsit szkeptikus vagyok a DSO mobil telefonokon való használatának területén. Még egy tablet PC-n csak eltudom képzelni valahogy, de kizártnak tartom, hogy egy egyszerű mobil telefonnal ez a játék valóban élvezhetően használható tudna lenni. Még a komolyabb táblagépeken levő kivitelezése is a játszás során komikus összhatást nyújt, amiről a Kedves Olvasó is meggyőződhet az alábbi videó által.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8NFHKUmXaa8]

Lévén a táblagépek érintőképernyősek, így a karakterrel előre és hátra mozogni nem egérrel lehetséges, hanem húzkodni kell az ujjunkat a kijelzőn, s ahhoz, hogy harcoljon pedig egyenesen ütögetni kell a kijelzőt.

Egy — egy éjszakai farmolásom során nekem sikerült már összeakadnom olyan angol úri emberrel aki a fenti tablet pc-hez hasonló megoldással barangolta épp Silfmoor vidékét. Az illető 45-ös mágus volt, PvP üzemmódban de direkt kért, hogy ne támadjam meg, mert saját bevallása szerint a tablet pc-jén nagyon nehézkes a karakterével való mozgás, s tulajdonképpen csak a chat miatt jött fel.

A fenti videóban semmi trükk nincs, vagy bármilyen szoftveres kivitelezés, amely eltérne mindattól ami eleve a Bigpoint által kiadott. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy egyes táblagépek, főleg az izmosabb fajtákból vetekszenek asztali társaikkal és webböngészőn vissza tudják adni a várt hatást, illetve természetesen nagyon sok tablet pc a Microsoft Windows OS család valamely tagját futtatja, így akár a DSO kliens is futtatható rajtuk.

Sok naiv ember mégis elhiszi a különböző fejlesztésekről szóló pletykákat, amelyek olyan professzionális arculatba vannak öltöztetve mint amilyen például a fenti 1Mobile Market kínálata. Miért naivitás? Azért mert ha a Bigpoint egyszer már bejelentette, hogy nincs hivatalos verziójuk Androidos készülékekre, mert csak a PC és a Macintosh készülékekre írták meg az alkalmazásukat, akkor bárgyú dolog feltételezni, hogy létezik olyan Androidos cucc, amivel játszható lenne a DSO mondjuk mobilon. Egy kliens programnak szoros kapcsolatban kell állnia azzal a szerverrel / szerverfürtökkel ahol maga a Drakensang Online fut. Itt rengeteg belső címzéssel és protokollal kell számolni, s egy — egy adatcsomag lekérdezéséhez az applikációnak olyan engedéllyel / egyedi kulccsal kellene rendelkeznie, amelyet a szoftver számára a Bigpoint biztosít. Tehát, ha lenne ilyen szoftver akkor arról a Bigpoint tudna, még akkor is ha esetleg nem Ő maga venne részt a szoftver fejlesztésében / tesztelésében hanem egy másik fél.

Miért jó valamit ígérni az embereknek, amiből aztán semmi sem realizálódik? Sajnos az ilyen nevezetesebb szoftverterjesztő gócpontokban nagyon sok programozó, vagy csak trükkös egyed, apellál a rendszer népes táborára, s igyekszik saját önreklámozásának kivitelezéséhez egy olyan témát felkínálni az emberek számára, amelyekről tudja hogy sokakat érdekelne, de nem igazán van még megoldás rá sehol. Nos talán furcsa, de a legtöbb szabadon terjeszthető szoftvernek is ez az egyik alapelve, s valójában ezeket a rendszereket erre találták ki, s ezért szeretik ezeket a rendszereket használni. Vannak viszont olyanok is akik csupán a saját weboldal felületük felé kívánnak forgalmat generálni, s ki találnak egy fentihez hasonló megoldást 🙁

Egyre több játékfejlesztő és az üzleti élet egyéb képviselői is gondolkodnak már a mobil és az egyéb tablet technológiákban. Az alábbi képen látható mobil marketing statisztikát / grafikont a Smart Insights jelentései alapján készítettem.

globalis-pc-mobil-tablet-felhasznalok

Az online aktivitás 2007-től jelen évig lett vizsgálva. Értelemszerűen az asztali kivitelezések nagyobb múltra tekintenek vissza, így az origó évtől a mobil technológiák használata volt az, amely szinte a nulláról indult, de megfigyelhető, hogy alig 7 esztendő alatt már ugyanolyan forgalmat / használatot könyvelhettek el maguknak mint asztali társaik, s az utána levő 2015-ös év első két hónapjában pedig már át is vették a vezetőszerepet.

Vannak akik úgy vélekednek, lesz a német Swarzen Auge szerepjátéka alapján teremtett Drakensang Online -nak majd a jövőben akár mobilra kihegyezett változata is, de valószínű a játék más nevet kap és nem a Bigpoint-tól fog származni. Persze ezek csak találgatások, s én mint mindig a kérdést nyitva hagyom a Kedves Olvasó előtt, s tegye fel magában a kérdést: vajon a Bigpoint ki fogja használni a mobil piac nyújtotta lehetőségeket is?!

Természetesen ha van olyan Kedves Olvasó aki a fenti APK csodával, esetlegesen sikerrel járt, kommentben szívesen várom az észrevételeit 😉

One thought on “Drakensang Online tablet gépen, esetleg mobilon?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..