Magáról a játékról és a fejlesztői háttérről

Nem szeretek fejjel a falnak menni, illetve nem célom írni vaktában anélkül, hogy értelmet, célt ne adjak soraimnak. Pontosan ezért először a Drakensang fejlesztőjét a Bigpoint GmbH cégnevet említeném meg. A központjuk Németország területén Hamburgban található.

Pontos lokalizációjuk: Drehbahn 48, 20354 Hamburg, Deutschland

Számítógépes játékok fejlesztésével foglalkozó cég, de a platformfüggetlenséget célozta meg.

Azaz a felhasználók az általuk kifejlesztett játékok tucatjai közül válogathatnak és semmit sem kell letölteniük a számítógépükre, mert az összes játék tulajdonképpen online háttérből töltődik be a Bigpoint gigantikus szerverfürtjeinek valamelyikéről. A koncepció, hogy tegyük érdekessé a számítógépes játékokat, mert csakúgy egy gépi algoritmust gyilkolászni – köszönhetően annak kiszámíthatósága miatt – igen unalmas tevékenység tud lenni. A Bigpoint stratégiája éppen ezért inkább a közösségépítés felé fordul. Azaz a különböző játékokon keresztül valódi emberi ellenfelekkel küzdhetünk meg. Az alap emberi tulajdonság pedig a természetes értelem, vele született természetessége a kiszámíthatatlanság és pont ezért érdekesebb így a küzdelem 🙂A médiában számtalan cikk jelent már meg eme cégről és annak vívmányairól, egy – egy cikkíró már addig ragadtatta magát, hogy pl. “Google, helyett Drakensang”. Nos ez így talán kissé erős, de ha figyelembe vesszük, hogy ezek az online játékok mekkora tömegeket képesek megmozgatni és a játékok működtetéséhez lassan már olyan izmos szerverfürtökre lesz szüksége a Bigpoint GmbH cégnek mint amilyennek pl. világszerte a Google Inc. -nek akkor már nem is állunk olyan messze az állítástól.

A cég nagyságát hűen tükrözi, hogy rendelkezik az Egyesült Államokban is egy kirendeltséggel és az ottani vállalkozási formának megfelelő cégbejegyzéssel amely Bigpoint Inc. névre hallgat.

Ennek a kirendeltségnek a címe pedig: 795 Folsom St. 1st floor San Francisco CA 94107, United States.

Ez a blog természetesen nem vállalkozik arra, hogy a cég által fejlesztett összes játékot bemutassa. Szubjektív véleményem alapján, vállalkozzon arra akinek hét anyja van 🙂 Kizárólag a marketing szempontból is az egyik legfelkapottabb játékot a Drakensanget szeretné bemutatni és a blog cikkeken keresztül a kollektív bölcseleteket összegyűjteni.

Mint marketing iránt fogékony ember ezt az úgynevezett marketing social tool -t merthogy a játék nagyságának és kritikus tömegeket megmozgatni képes hatalmának köszönhetően bizony már ebbe a kategóriába tartozik, hát magam sem hagyhattam ki.

Drakensang

Az említett játék a Drakensang amiről ez az egész blog szólni fog, hivatalosan http://hu.bigpoint.com/drakensang-online/ címen keresztül érhető el. Ahogyan írva vagyon, egy egyszerű regisztráció után már azonnal el is lehet kezdeni a játékot. Igaz a komfortérzet növelése érdekében érdemes azt a pici ha úgy tetszik behúzó (boot szoftvert) letölteni amit bejelentkezés után a rendszer felkínál. Szoftveren keresztül talán kényelmesebb a játék mint böngészőn keresztül.

Igyekszem a blogot megfelelően optimalizálni és kategorizálni, hogy könnyen átlátható legyen mind a keresőgépeknek, mind a Kedves Olvasóknak, leendő játékostársaknak, esetleg leendő klántagoknak?! 🙂 Fogok mindenféle témát érinteni amihez csak kedvem és persze időm lesz. Elöljáróban a játékról most csak annyit, hogy első ránézésre különösen a talán még szerepjátékokat kedvelő lányok számára is bugyuta öldökléses hülyeségnek tűnhet. A lényeg azonban nem az öldöklésben van, hanem a hatékony öldökléshez vezető hatalom megszerzésben. Azaz ez a világ egy külön stratégiai képességet igényel, ha valaki precízen szeretné fejleszteni a karakterét és persze nem adj Uram Isten de rögtön vásárlással, segítségül hívva pl. a különböző SMS -es fizetési lehetőségeket, vagy a MasterCard bácsit 🙂 Igaz nem csinálhatunk titkot belőle, hogy a játék fejlesztése szempontjából nagyon fontosak a fizetős játékosok. Valahol a Bigpoint mégis csak egy profit orientált cég, s az így befolyt bevételek bizonyos részét az üzletbe visszaforgatva újabb és újabb fejlesztéseket tud végrehajtani, aminek köszönhetően ez a világ mindig változik és szinte megunhatatlan. Ha jó grafikai érzékkel vagy megáldva és nem áll távol tőled az IT világa akkor a Bigpoint remek álláslehetőséggel kecsegtet számodra. Nézz utána bátran: http://bigpoint.net/careers/

Ha ezt mind elolvastam még adósod vagyok annyival, hogy eláruljam miért íródik a blog:

1. Mert érdekel a marketing 🙂

2. Kedvelem ezt a játékot

3. Kapcsolati tőkeépítés

4. A publicitás nagyobb esélyt ad egy ütős klánnak 🙂