Állandósuló szerver hibák: kedves TGC tagok ilyenkor hol vagytok?

Nekem igazán nem kenyerem a hiszti, de tényleg. S végül is a DSO világában olyan vagyok mint akár egy BKK-s bliccelő, szóval egy szavam sem lehet, hiszen a Drakensang életében nem vagyok fizetős tag, csupán élvezem a szolgáltatást. Vagyis inkább csak élvezném, s ezt a cikket nem az adrenalin, hanem inkább az szülte napvilágra, hogy nem fér a fejembe, hogy ennyi szerver hibát, mindazok akik fizetnek a játékért – magyar vonatkozásban akár Németh Valtert is említhetném – aki egy nagyon jó PvP karakter, hanem talán az egyik legjobb, miképpen képesek elviselni mindezt?!

Távol álljon tőlem, hogy támadjam a Bigpoint Gmbh -t, de ha én fizetnék a játékért és sorozatosan ennyiszer az alábbi képhez hasonló eredményt kapnék, akkor bizony én pert indítanék a céggel szemben!Egyre gyakoribb ez a hibaüzenet, elviselhetetlen!

Egyre gyakoribb ez a hibaüzenet, elviselhetetlen!

Ahogyan előző cikkemben írtam, nem régiben végeztem a Télorom ünnepe eseménnyel, s természetesen mivel a legutóbbi event során legalább 4 szintet fejlődtem előre tapasztalatban, így most vissza fogom magam és semmilyen event-be nem veszek részt. Legalábbis önálló akció keretén belül nem… Jelenleg egy újabb event debütált a régebbi Győzd le a legyőzhetetlent fajtából, de egy kicsit most más ízesítésben lehet a nyereményeket megnyerni, de a kihívások szisztémája pontosan ugyanaz. Ennek az eventnek az új mostani verziója a Grimmagos szerveren a mai nap kezdődött és kb. 2015. január 20.-ig fog tartani. Túlságosan nem érdekel, csak egy – két dolgot szeretnék belőle megszerezni. Maga az event nem nehéz, pontosabban nem a benne levő kihívások nehezek, hanem a kihívás sajnos inkább abban mutatkozik, hogy mivel mindenki szeretné az eventet játszani, így a szerveren levő forgalom összpontosul azokra a helyekre, ahol a különböző tapasztalati szinten levő karakterek kihívásai vannak. Én például körmágus karakteremmel a 37. tapasztalati szintet taposom, így nekem részben Sigi -t kell mint a hülye gyereknek egymás után normál módban 3x megölnöm, 18 darab győzelmi jelvényért, illetve van egy 6 darab győzelmi jelvényes feladat is, amely keretében Vaserdőben levő Gullov boss-t kell likvidálni legalább ötször. Az event elemzése szerintem nem fog megérdemelni egy sort sem. S itt most nem fikázni akarom eme event tervezőjét, vagy ilyesmi, de valljuk be őszintén a feladatok teljesítésében semmilyen stratégiai alap nincs, így sok külföldi talán joggal fogja az event vége fele mondani: Now every losers has a dragon…

gyozd-le-a-legyozhetetlent

A fenti kép a pár perc alatt generálódott event haladásom prezentálja. Sajnos csak ennyi lehetőségem volt, mert Sigi területére teleportálással minden további nélkül betudok menni, s ügye az meg is éri mert 18 darab győzelmi jelvényt ad legalább, de ugyanakkor mivel nem mindig akad olyan nálam nagyobb szinten levő partner aki jönne velem, így túlságosan nagy mértékben folyna rám a tapasztalati pont, ezért hanyagolom. A másik feladat a Vaserdőben levő Gullov likvidálása abból a szempontból szerencsésebb, hogy ott csekélyebb mértékben folyik a TP. Matematikailag ki is számítottam, hogy 13 nap alatt akár az eventet egyedül is végig vinném anélkül, hogy átugranám a jelenlegi 37. tapasztalati szintem! De nem is igazán akarom végig vinni, mert nekem inkább a düh ékszere kellene. Már van egy nekem abból, de kettő jobb lenne mint egy 🙂 Persze ha jobban meggondolom a sárkánypénz is csábító, de mégis, hogy játsszak ha egyszer állandóan azzal a kellemetlen hibaüzenettel zaklat, hogy Nincs elérhető szerver hibakód (21)?! Érdekes módon a drágalátos ügyfélszolgálat ilyenkor mindig úgy csinál mintha a játékos lenne a hülye és olyan értékes tippjeik vannak, töröljünk a web böngészőnkben cache -t (gyors tár), meg telepítsük újra a klienst, meg ilyen baromságok, csak éppenséggel a fától nem látják az erdőt, hogy a hibakód, az szerver oldali problematikát mutat, például túlterheltség, kapacitás hiány, stb. s nem kliens oldalú a baj, tehát kár is abba az irányba orientálódni, s mi tehetünk bármit a nyamvadt gépünkkel, mikor náluk kellene rendbe rakni a dolgokat!

De ügye  a megközelítésnek ez csak egy változata… Mert tételezzük fel, mégis a felhasználóknál lenne a hiba (persze tudom ez totál hülyeség), egy remek piaci szegmenst elfoglaló, a számítógépes játékaival szinte terpeszkedő prominens cég, nem engedhetné meg magának azt a luxust, hogy a felhasználó pöcsöljön csak akár napi 50 percet mindenféle értelmetlen karbantartási munkálatokkal! Az a határozott álláspontom, hogy magának a cégnek kellene, olyan megoldásokat szállítania, amely orvosolni tudja a lehető legrövidebb úton az előforduló problémákat, hiszen a végfelhasználói kényelem az első, ha már piacgazdaság van és nem tervgazdaság 😉

Azért engem nagyon érdekelne, hogy a kedves TGC tagok ilyenkor hol a búbánatosban vannak, és miért nem visszhangzik legalább a rendszer chat-je az anyázásoktól? Oké igaz, az anyázás nem old meg semmit, de akkor komolyra fordítva a szót, ilyenkor mit csinálnak ezek a tagok? Esetleg nekik már egy külön elbújtatott szerver központjuk van, elkülönítve a pórnéptől és amolyan örök vadászmezők feelingel, az örök energia és a kapacitás mezőkön tengetik játékos napjaikat, egy olyan előkelő szerveren ahol nincsenek leállások? Állítólag ezek a tagok nagyon sok pénzt tolnak bele a cégbe havonta… létezik az, hogy a cég ilyen egyszerűen kidumálja velük szemben magát? 🙂 Persze, hogy nincsenek külön szerveren hiszen nekik a lényeg abban van, hogy sok – sok pénzből felépítik karakterüket és kiélik perverzitásuk az átlag játékosokon, tehát nem különülhetnek el a pórnéptől. De, hogy egyik sem kezdte még el perelni a céget, az nekem több mint magas… Gondoltam már arra is, hogy ezen tagok között is sok a gyerek, de nyilván mögötte fizetős anyuci, vagy apuci lappang 🙂 Szóval ha hisztizik a gyerek, hogy épp most vásárolt ezt meg azt, de nem tud eventre menni, akkor esetleg a szülő nem érzi magát anyagilag megkárosítva?

3 thoughts on “Állandósuló szerver hibák: kedves TGC tagok ilyenkor hol vagytok?

 1. Üdv!

  Valóban élvezetes ez az event is: újból felpofozni 282x Kistroffot. Nálad, nálatok és ahogy mindenkinél is jelen vannak a csatlakozási és mappolási hibák.
  Régebben, mikor legalább 10ezret öltem a játékba havonta, tagja lettem ennek a hírhedt TGC tagságnak. Ez ment is addig, amíg rendszeresen ment a pénz (3-4 hónap).
  Aztán valahogy a tagsággá válási pénz limit emelkedett. Mikor jóval többet költöttem a játékra, még akkor is tettek a fejemre. Support: Azok válhatnak TGC-s taggá, akik sokat játszanak, tesznek a játékban – és benne szép eredményeket érnek el… (Gondoltam magamban: akik fizetnek.)

  A TGC-s tagságom 2 emócióban és 2-3 kosztümben ki is merült. Semmi extra nem járt a tagsággal! Továbbra is nagyívben tettek arra a havi 15-20 – fényképpel bizonyított – hibákra, amiket beküldtem. Amikor bejött Mortis – ölése közben ledobott a szerver mindenkit és fejenként 5-7000 andermantot buktunk. Az 5ös csapatból 2-nek járt a nem hivatalos kártérítés – nekem és másik 2 társamnak nem.

  Ha már említetted Valtert, elmondanám, hogy Ő is 2-3 hónapig volt TGC-s tag. Még akkor sem kapott tagságot, amikor a pvp első 3 helyére bekerült. Mondanom sem kell, hogy mikor elérte az első helyet, nagyívben tett rá a DSO és TGC és a társai…
  Nem szoktam megemlíteni sehol sem, de még mindig próbálom az oldalamat frissíteni, annak ellenére, hogy már lassan 8 hónapja abbahagytam a játékot. (Természetesen ezért sem kaptam még 1 hét nyomorult TGC-s tagságot sem…)

  „Azért engem nagyon érdekelne, hogy a kedves TGC tagok ilyenkor hol a búbánatosban vannak, és miért nem
  visszhangzik legalább a rendszer chat-je az anyázásoktól?”

  Válasz:

  Rongyosra téptem/téptük a szánkat a klánunkkal, itt hiba – ott hiba. Event hiba, PVP-tele hibákkal. Rengeteg a csalás, BOT-olnak az emberek. 0,0001% drop esélyt emelni kellene. Száz meg száz e-mail fényképekkel, de hiába. Kb. 2012.02.30.-óta szenvedek a hibák miatt. Nyugodj bele, hogy bőven volt szitkozódás… (10ből 8x bugos a chat…)
  TGC-s tagságról kb. 2013 májusától nem hallottam. Hogy hol vagyunk???? (******, **** ** *****, stb. cenzúrázott játéklista)
  Azokban a játékokban, ahol nem kell 4-500 kört lemenni ugyanazokon a területeken, hogy egy dögunalmas eventet megcsináljak. Ahol adnak a játékosoknak sikerélményt.
  Ezt még egyszer mondanám: sikerélmény!

  Végezetül: Azt azért kikérném magamnak és jó pár fizetős játékosok nevében, hogy mi azért költünk/költöttük a játékra, hogy kiéljük a „perverzitásuk az átlag játékosokon”!!!
  /Mosógépen sem azért van, hogy külön perverzkegyek a ruháimon, hanem azért mert így könnyebb mosni…/

 2. Szia Szabrina, drága Lady 🙂

  Nos ne hidd, hogy bármiféle szabadkozást, vagy szofisztikázást kívánok elővezetni Neked tett válaszom során. Ugyanakkor előadni kívánom, hogy inkább a nagy számok törvénye alapján értettem azt, amit a perverzitás magas fokú kiélésével kapcsolatosan írtam. Természetes, hogy akinek nem inge, azt ezt nem veszi magára, így bár lévén Te jó szívű vagy és megért számodra több perces értékes időt, hogy megvédd esetlegesen más, talán hozzád közelebb álló TGC tagokat, de továbbra is úgy gondolom mindenki eltudja dönteni épp ráillik -e vagy sem. Én kifejezetten azokra a fizetős játékosokra gondoltam, akik mondjuk 45-ös szinten abban élik ki fene nagy tudásukat, hogy direkt 30-as vagy az alatti pvp ellenfelekre vadásznak. Természetes, hogy nem tartozol közéjük, nem igaz? S úgy gondolom aki ezt a blogot olvassa, vagy követi az hatványozottan nem tartozhat az általam jelölt perverz szektorba, hiszen azok olyan buták, hogy nem írnak, nem olvasnak, csak NOOB-oznak éjjel, meg nappal 🙂

  “Azokban a játékokban, ahol nem kell 4-500 kört lemenni ugyanazokon a területeken, hogy egy dögunalmas eventet megcsináljak. Ahol adnak a játékosoknak sikerélményt.
  Ezt még egyszer mondanám: sikerélmény!” Ezzel nem tudok, és nem is akarok vitázni :))))

 3. Az említett event, cikket nem érdemel, de végig vittem. Minden napra egy pici szeletet osztottam be és TP mentességre odafigyeltem 🙂 A TP mentességért hálás köszönettel tartozom a következő játékosoknak: Robocop107, Mesélő, Feszitovas, s egy hangyányit Dörmi is segített.

  Mivel jó ideig szeretnék még 37-es szinten tanyázni ezért jól jött az event fődíja és mágus karakter lévén a +145 HP is jól jött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..