A tudás megszerzésének intenzívebb módja

Az egyik cikkben már részletesen kifejtettem a tudás talentumaival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és jeleztem azt is, hogy talán a tudás az egyik legnehezebben megszerezhető. Nehéz kenyér, hiszen alapesetben ha a napi feladatot elvégzed akkor 250 tudáshoz juthatsz hozzá, s amelyek azonos szintű szörnyekből esnek ki, vagy pedig bizonyos ládákban vannak benne azok egyenlőek a könyöradományokkal, azaz semmire nem jók.Biztos találkoztál már a játék során olyan 20-as szint alatti karakterekkel akik már rendelkeztek a lovaglás képességével vagy esetleg már a gyors lovaglás talentumát is magukévá tették és mondjuk egy cuki vörös pikkelyes sárkányon díszelegtek.

voros-pikkelyes-sarkany

A gyorsabb tudás megszerzésében nincs semmi misztikum 🙂 Mendemondák keringenek, hogy szuper prémiumos játékosokról van szó, meg hacker tevékenységeket folytató terroristák és így tovább. A dolog trükkje viszont abban van, hogy egy nagyobb szintű karakterrel kényelmesen tudsz tolni egy stratégiailag számodra fontos kisebb karaktert. A lényeg amire figyelni kell, ha csinálsz magadnak egy bármilyen másik karaktert amit csak azért csinálsz, hogy a számodra fontosabb karaktert segítsd elő vele akkor a cél az legyen, hogy a nemes szándék által vezérelt létrehozott karaktered és a számodra fontos között pontosan legalább 7 szintkülönbség legyen. Ha ez a 7 szintkülönbség nincs akkor semmi nem garantálja, hogy a napi feladatoknál a tudást 750 egységenként megtudod szerezni arra a karakterre amelyikre viszont Te szeretnéd. Ellenben ha megvan ez a 7 szintkülönbség akkor megfogod látni, hogy a kisebb karaktered a rendszer megfogja támogatni a napi 750 tudásegység megszerzésének lehetőségével. 750 egységenként ugrálni a tudásban pedig sokkal jobb, mondhatjuk azt is, hogy az előrehaladásban mindig 3 napot nyersz más olyan játékosokkal szemben akik ezt a lehetőséget nem aknázzák ki 🙂

Marketing szempontból analizálván a dolgokat a Drakensang teljesen érthetően jár el. Abból a logikából indul ki, hogy nyilvánvalóan azt a karaktert szereted a legjobban amit a legnagyobb szintig juttattál el, azaz amire a legtöbb időd és energiád áldozod. A Drakensang fejlesztői csapatának viszont azaz elemi érdeke, hogy ennek a fantáziavilágnak minél több és érdekesebb oldalát mutathassa meg, főleg az újonnan betérőknek. Ezért aztán olyan marketing jellegű eszközöket vet be amivel úgy gondolja eltudja érni azt, hogy igenis foglalkozz a kisebb karaktereddel is és azt is tökéletesítsd és juttasd el ugyanoda mint a másik karaktered. A gyakorlott játékosok viszont több karaktert kizárólag stratégiai céllal hoznak létre 😉

Az alábbiakban összefoglalnám a legfontosabb stratégiai célokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani, ha több vasat – karaktert tartunk a tűzben:

1. Eleve amiről ez az egész cikk szólt, ha két karaktered között 7 szintkülönbség van akkor a kisebbik számára – ami neked fontos, hiszen a nagy karid miatta csináltad – a tudást 750 egységenként fogod megszerezni.

2. A két karaktered már csak az 1. pont realizálódási feltétele miatt is ugyanabban a felhasználói fiókban (account) lesz, aminek egyenesági következménye, hogy a nagy karaktereddel ahol számodra csak a minél gyorsabb tapasztalat begyűjtése a fontos, hogy a szinteket átugord, hatékonyabban fogod tudni az andermantot gyűjteni. Régóta megfigyelt természeti jelenség Dúria berkeiben, hogy ha azonos szintű szörnyekkel vagy még nagyobbakkal harcolsz akkor mintha sűrűbben esne az andermant. S mivel a két karakter egy accountban van, így az összegyűjtött andermantot a számodra stratégia szinten fontos másik karakteredre feltudod használni. Nyilván a kiskaraktered nem véletlenül fogod vegetáltatni hosszabb ideig egy-egy szinten, hanem azért mert a fegyvereit professzionális szinten a szintjéhez képest a lehető legintenzívebben szeretnéd fejleszteni. Ehhez pedig sok runára van szükség, és arra, hogy a szinted ne ugorjon fénysebességgel. A runa például andermantból is kiváltható, tehát a nagyobb karaktered ilyetén módon válhat a kicsi rabszolgájává 🙂 A nagyobb karaktereddel tehát kiélvezheted azokat az előnyöket amelyet a kicsivel ha okosan jársz el, nem engedsz meg magadnak, pl. olyan területeken való harcok ahol rengeteg tapasztalati pont jönne rád.

3. S végül de nem utolsó sorban még van egy haszna annak ha több karakterrel is foglalkozol. A karakterek nagy részét a játékosok azért próbálják tökéletesíteni fegyverzetben és védelmi ruhákban mert a pvp küzdelmek során szeretnének sikereket elérni. Van mondjuk egy mágus karaktered – nem véletlenül ezt mondom példának, minden szentnek maga felé hajlik a keze – de létrehozol mondjuk egy vadászt, törpét és sárkányharcost is. Akkor még ha azokkal stratégiai szinten olyan kőkeményen nem is foglalkozol, de azért csak gyilkolsz velük és megismered működésüket, funkciójukat, illetve a tapasztalati talentumok elérésekor a lehetőségeiket. Azaz a mágus karaktereddel már hatékonyabban, cselesebben fogsz tudni harcolni az arénában mert pontosan tudni fogod, hogy az ellenfelednek milyen lehetőségei, illetve korlátai vannak a saját funkcióinak használata során 😉

2 thoughts on “A tudás megszerzésének intenzívebb módja

  1. Egyébként azt vettem észre ha van két karaktered amelyek pont 6 szintre vannak egymástól akkor a rendszer egyik nap az egyik karakternek adja meg a 750 tudást, a másik nap meg a másiknak is. Nektek tapasztalat?

  2. Nekem 2 karakterem van. Az egyik 21 a másik 12 szintű. A kiskarim szorgalmasan megkapta naponta a 750 tudást a mentorbónusz miatt. De így behozta a nagykarimat ősi tudásban, sőt kicsit le is hagyta, és így a rendszer megtámogatta a nagyobbat is a mentorbónusszal. Mivel most nincs nagy különbség a két karakterem között tudásban, így mikor belépek, beszedem a mentorbónuszt először a kisebb karaktertől, aztán mivel így a kicsi meghaladja a nagy karakter tudásszintjét, kilépek, újra be, és a nagyobb karakteremnek is megjelenik az ősi tudás bónusz. Azzal is learatom a bónuszpontokat, így másnap már ismét a kicsivel tudom beszedni a 750 tudást a napi kihívásnál 🙂 És ezt így csinálom minden nap, és így mindkét karakter megkapja naponta a 750 tudást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..