A játékkal kapcsolatos fejlesztések

Remek ötletet adtatok nekem, hogy miről is írjak egy kisebb információs jellegű cikket számotokra. A játék beépített chat rendszerének köszönhetően számtalanszor kerestek meg engem, különböző kérdésekkel és egyúttal jelzitek azt is, hogy tetszik Nektek ez a blog s, hogy ne hagyjam abba, stb. Természetesen én sem terveztem a már több mint 1 esztendeje, hobbi jelleggel vezetett blogom abbahagyását, mindenesetre az ilyetén jellegű kérések jól esnek és köszönöm szépen 😉
drakensang-release-144

Sokszor érdeklődtök a különböző eventekről, amelyeket ügye én mindig utólag szoktam kiértékelni, s még azon belül is csak a nagyobb kaliberűeket veszem górcső alá. Kiemelkedő számban szoktatok arról is kérdezni, hogy a rendszeren belül mikor és milyen újítások lesznek elérhetőek. A Drakensang Online világában úgy, ahogy a szoftverek többségénél is az amerikai szakzsargonnak megfelelően release elnevezéssel látják el a szoftver újabb és újabb változatait. Ez egy olyan angol szó, amelynek ezernyi jelentése van, de talán a forgalomba hozatal illeszkedik legjobban rá. Jelenleg a februári hónappal a 2015. évben pont a release 144 az aktuális. Azonban félre ne értsen senki, a világ minden kincséért sem vállalkozok arra, hogy mindig ezekről a release-ekről szép szabados kerek magyar mondatokban információkat adjak a Kedves Olvasóknak. S úgy érzem nincs is rá szükség, mert a rendszer újabb és régebbi változatai Lady Szabrina által nagyon jól vezetve vannak. Nem tudom, hogy saját maga írta -e a szöveget, vagy pedig az elérhető angol nyelvi változatot fordította -e le, de forráselemző munkának is kiváló mert úgy vettem észre, hogy a régebbi változatok leírását is elkészítette.

http://users.atw.hu/ladyszabrina/Release.html oldalon a legfrissebb release is olvasható már. Miért írom ezt a cikket, ha tulajdonképpen más tollának díszével kecsegtetek? Azért mert úgy vettem észre, hogy online marketing szempontból talán jobban a fókuszba tudom helyezni ezt a témát, s hát ügye a nálam landoló érdeklődések száma, pont a release tárgykörébe már az eget veri, ezért arra gondoltam, hogy ezen cikk és Lady Szabrina release oldala között egy kis átmenő forgalmat képzek 😀 Ha más nem is, de ez a cikk aztán végképp méltó a rendszertechnikai kérdések kategóriájának. Lady Szabrina egyik cikkemhez tett kommentjében érezhető, hogy bizony néha Ő is torkig tud lenni egy – egy rendszerhibával kapcsolatban, ezért is hanyagolta a játékot az utóbbi időben. Mondjuk ezt alá tudom támasztani, mert nálam barátlistán van, de tényleg ritkán látom online! S pont ezt figyelembe véve hálásak lehetünk neki, hogy ezzel együtt is végzi a release-ek elemzését, hiszen a februárit is elérhetővé tette mindannyiunk számára.

Szintén ebben a cikkemben a játékkal kapcsolatos fejlesztések témakörében szeretnék eleget tenni egy DSO-tól jövő már elég régi unszolásnak, amely egészen idáig a restanciám maradt. Biztosan észrevettétek Ti is, hogy a Drakensang rendszeresen küld hírleveleket a Drakensang Twitch TV-n található anyagaival kapcsolatban. A különböző sugárzásoknak az időpontjait hírlevélben mindig megszokták adni, így lehetőség van az élőadást végig nézni. Rengeteg ösztönzést találnak ki arra, hogy az emberek ezeket az élőadásokat megnézzék.

twitch-tv-drakensang-2015-februar-4

A legutóbbi adásuk 2015. február 4.-én volt, s akik élőben nézték az adást, részt vehettek az élő DSO kvíz játékban, ahol lehetőség volt 5 darab Drakensang pólót nyerni. Persze úgy gondolom nem a nyeremény a lényeg, hanem maga a játék. A magyar játékosoknak pedig kifejezetten jó tréning ezeknek a videóknak a megtekintése, mert a legtöbb magyar statisztikailag mint idegennyelvet az angolt választotta, így annak szinten tartására is remek lehetőség! Azért könnyebb a nyelvezete, mint mondjuk egy élő CNN-nek, de lehet ez azért is van, mert az esetek többségében azoknak akik a videókban beszélnek szintén nem anyanyelvük az angol.

Nem tudom, hogy a legtöbb e-mail szolgáltatónál hol landolnak ezek a levelek, de a Gmail -ről tudok nyilatkozni, ott a Promóciók szekcióban lelhetők fel.

drakensang-t-shirt

Sokat tűnődtem azon is, hogy milyen minőségű lehet a DSO póló. Így látatlanul annyit mondok, hogy szerintem egy egyszerű felvasalt cucc, ami mosásnak nem biztos, hogy olyan jól ellenáll. Ha van magyar aki megnyerte (a fenti kép csak illusztráció) akkor igazán kifejthetné a véleményét 🙂

Cikkem írásának pillanatában ezt a legfrissebb február 4.-én levő DSO Twitch-t már kb. 2865 ember  nézte meg. Az élőadás óta már eltelt 8 nap, de ezen idő alatt a videónak követői még nem keletkeztek. Érdekes ezt a marketing jellegű adatot összevetni a régebbi videók hasonló adataival. A Release 142-es Twitch január 22.-én lett leadva. Ezt idáig kb. 6300-an nézték meg, követőkről szintén nem tud beszámolni. Kronológiai sorrendben visszafelé haladva más és más értékeket lehet látni. Még ellenőrzés előtt azt az elméletet állítottam fel, hogy időben minél inkább megyünk vissza annál nagyobb lesz a videó látogatottsága és esetleg a követések száma. De nem, http://www.twitch.tv/drakensang/profile oldalon látható, hogy az adatok nagyon vegyes felvágottak.

Egyik videó híre valamiért jobban szárnyra kap mint a másik. Persze a nézettségi ráta alakulhat a pillanatnyi globális, játékosok oldaláról történő szubjektív megítélések alapján is 😉  A lényeg, hogy minden release-hez tartozik egy videó is így aki Lady Szabrina összefoglalóit elolvassa, azoknak javaslom nézzék meg ezeket a videókat is.

Twitter_logo_blue

Én annyit tudok segíteni, hogy mind Szabrina publikációinak linkjét, mind a legfrissebb videó linkeket Twitteren elcsicsergem, sok – sok más mellett persze 😀 Beleintegráltam a blogba, így jobb szélen widget formájában elérhető, így az a blog olvasó aki akarja követi, aki nem az nem, úgyis szembetalálkozik majd vele. Szőke lelkivilágomnak köszönhetően amúgy ebben a témában a WordPress számára már épp egy API-t akartam kifejleszteni, amikor észrevettem, hogy alapból be van építve a megoldás 🙂

Jelen cikkemet azért nem tartom üres fecsegésnek és felesleges Google® számára kihegyezett dokumentációnak, mert azért áttanulmányozván a fenti Twitch TV profilját, ahol az összes eddig leadott adás megtekinthető, és tapasztalván azt, hogy mennyien keresnek meg engem privátban a játékkal kapcsolatos fejlesztések különböző témáiban azt a konzekvenciát vontam le, hogy az információáramlás viszonylag lassú. Ez egyébként az eventekre is igaz, mert az első pár nap mindig azzal telik el, hogy kérdezgeti mindenki a másikat, hogy ezt meg azt hol talál 😉

Remélem, hogy ezután a cikk segítségével és a további mögöttes áldásos marketing tevékenységemnek köszönhetően, majd Te is sokkal eredményesebben fogod tudni nyomon követni a játék fejlesztéseivel kapcsolatos kérdéskört, eseményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..