Általános térkép

Kiötlöttem egy újabb cikket, amelyről feltételezem, hogy valami hasznosat fog tudni nyújtani, Dúria azon hősei számára akik még nem rég keveredtek bele ebbe a világba és az összes lehetőséggel nem sikerült még megismerkedniük. Valamikor 2012 márciusa környékén volt aktuális beszélni a Release 045 frissítésről és az ezzel kapcsolatos újításokról.

Ekkor került bevezetésre egy nagyon hasznos teleportációs eszköz. A tudás talentumai cikk már értekezett a “visszatérés” képességéről, amely szintén egy teleportációs eszköz. Ennek segítségével nem kell mindig megvárnunk amíg a szörnyek megölik karakterünket, hanem bármikor kényelmesen vissza tudunk menni abba a városba ahol legutóbb jártunk. Az elveszett igazság esemény kapcsán számoltam be az idő mint tényező jelentőségéről. Megemlítettem a “visszatérés” tudás talentumának fontosságát, hiszen a városon belüli feladat felvevő hely és harci terület eseményközpontja közötti állandó jellegű ingázásokat nagyon meggyorsította. Akinek viszont már akkor birtokában volt az “Általános térkép” mint eszköz, az kétszeresen tudta redukálni az esemény maximális teljesítéséhez szükséges időt.

Ebben a cikkben erről a bizonyos “Általános térkép” lehetőségről, eszközről szeretnék némi információt nyújtani. Ennek az eszköznek az egyik fontos tulajdonsága, hogy soha sem használódik el!

drakensang-altalanos-terkep

De mi is a lényege, amiért nagyon hasznosnak tartom, illetve egyáltalán hol szerezhető be?! Ez a teleportációs eszköz lehetőséget ad karaktered számára, hogy bármilyen ponttól ahol épp vagy, (például egy Dúria városán belüli feladat leadás pontjánál) villámgyorsan eljuss ahhoz az útjelző ponthoz (más nevén transzportálási pont vagy mérföldkő) amit ismersz.

drakensang-merfoldko-transzportpont

Eme zseniális lehetőségből következik, hogyha egy event – esemény során az adott váráson belül felvetted a feladatot ismét, és vissza kívánsz jutni annak a helynek a közelébe ahol a feladatot teljesíteni kell, akkor nincs más tenni valód mint kiválasztani azt a mérföldkő pontot, amely a lehető legközelebb van a célterületedhez. Ezzel rengeteg időt spórolsz meg magadnak, s a felesleges gyaloglás, futás , lovaglás, vagy gyors lovaglás helyett inkább arra tudsz koncentrálni ami a lényeg, a küldetésed teljesítésére 🙂 Biztos észrevetted már, hogy a városokon kívüli területeken harci területeken, kazamatákban, rengeteg helyen találhatók meg ezek a bizonyos mérföldkő pontok, ahova a cikkben ismertetett eszköz segítségével bármikor eljuthatsz. Általában az események idején, az események helyszínén (pl. speciális csak az esemény ideje alatt jelen levő kazamatán belül) is szokott lenni mérföldkő pont. Azt még sosem teszteltem, hogy ezek a mérföldkő pontok beletartoznak -e a karakter által ismert mérföldkő pontjai közé azaz ide is villámgyorsan vissza lehet -e térni. Amennyiben ez így működne akkor eme teleportációs eszköz értékét tovább növelné, hiszen az események során az esemény helyszínére, rendszerint valamilyen feltétel teljesítésével lehet csak belépni. Tehát ezzel kapcsolatosan szkeptikus vagyok, de akinek van már saját tapasztalata, segítheti a blog információértékét egy releváns hozzászólás keretében.

Most már biztosan kíváncsi vagy rá, ennyi érdeklődés felkeltés után, hogy miképpen tudsz hozzá jutni a szóban forgó teleportációs eszközhöz. A képernyőd tetején Neked is látnod kell az üzletnek, boltnak a speciális gombját, ikonját. De ha vizuális vagy akkor az alábbiakban a felismerésed megpróbálom segíteni.

drakensang-bolt

Ha erre rákattintasz akkor a rendelkezésre álló fülek között, valahol a vége felé megfogod találni azt a helyet, amelyen belül ez a bizonyos általános térkép megvásárolható. Az általános térkép ára 3590 andermant. Ne szitkozódj és ne gyere azzal a demagógiával, hogy a fenébe ebben a játékban mindent csak andermantért lehet megvásárolni és az egész játék csak a fizetős felhasználóknak lett kitalálva. Sokk cikkben említettem már, hogy a Drakensang játék fejlesztői a Bigpoint nem Teréz anya. Teljesen nyilvánvaló, hogy ilyen professzionális grafikával megáldott játékhoz rengeteg programozóra és grafikusra van szükség. Őket is meg kell fizetni, s akkor még nem beszéltünk arról a tényről, hogy egy vállalkozást rendszerint a profit reményében hoznak létre 🙂 Ugyanakkor a jó hír Neked az, amit szintén mindig ecsetelni szoktam, hogy a Drakensang koncepciója az aktivitásra épül. Azaz az algoritmusok úgy vannak kialakítva, hogy jutalmazza a szörnyek ölését és véletlenszerűen szokott kiesni belőlük andermant. Nem lehetetlenség 3590 andermantot összegyűjteni, hiszen én magam sem vagyok prémiumos vagy fizetős játékos és 30 ezer andermantot is már összefarmoltam (nyilván nem 24 óra alatt, hanem 1-2 hónap alatt). Remélem sikerült egy újabb jó ötlettel szolgálnom számodra, amely segít megvalósítani stratégiai céljaidat.

One thought on “Általános térkép

  1. Szerintem az Általános Térkép megvásárlása hülyeség. Azért mert hiába rendelkezel az Általános Térképpel az eszköztáradban az utazások költségei ugyanannyi maradnak. Azaz ha valahova eddig a Világtérképpel 40 andermant ellenében tudtál csak eljutni, akkor ugyanennyit fog leszámlázni az Általános Térkép is. Ennek az Általános Térképnek az egyetlen előnye szerintem csak az, hogy amíg a Világtérkép csak a nagyobb városok / kazamaták színhelyeit jelöli addig talán ez az Általános Térkép az összes transzportpontot. Viszont erre fent tartani hülyeség, mert bármelyik területen is vagyunk, találhatunk transzportpontot, lóval ez 5 mp időt vesz igénybe, gyalog max. fél percet. Szóval ezért kiadni
    3590 andermantot nagy marhaság 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..